Balogh Levente lányairól és az álommelóról beszélt

Balogh Levente, az üzletember Geszti Péter Adom a napom című műsorának vendégeként mesélt a lányairól, akik teljesen más pályát választottak, mint ő, valamint egy különleges kihívásról is, amelyet az elnöki asszisztens jelölteknek kellett teljesíteniük.

Balogh Szimóna, az üzletember nagyobbik lánya Londonba ment, hogy külpolitikát tanuljon, és nem az ásványvíz-biznisszel foglalkozott. Balogh Levente elmondta, hogy lányai nem akarták átvenni tőle a stafétabotot, és nem is gondolkodtak azon, hogy beálljanak az ő üzleti vállalkozásába.

"Mondtam, hogy akkor menj ki Londonba egyetemre, ha ott is maradsz. Tudomásul kell venni, a nemzetközi iskolák itt, Magyarországon nem alkalmasak… Szimóna azt hitte, elvégzi az iskolát, hazajön és majd térdre borul előtte mindenki, elhalmozzák állásajánlatokkal. Ez nem így történt, utána a második diplomával kitalálta, hogy pszichológus lesz. Az egy jó sztori lesz neki."

Az üzletember szerint a lányok annyira intelligensek, hogy nem akartak visszaélni azzal, aki ő, és ez lehet egyfajta tiltakozás is a részükről. Balogh Levente hozzátette, hogy a gyerekekkel hamar túlestek azon a beszélgetésen, hogy nem követik az ő útját.

"A nagyon sikeres szülők gyerekei nem akarják azt csinálni, amit a szüleik. Ez az ő választásuk. Van ellenpélda, én édesapám vonalát vittem tovább. Ha a lányaim elmennek élelmiszermérnöknek, akkor támogattam volna őket, de meg se fordult a fejükben."

Az Adom a napom műsor streamjét az nlc.hu-n lehet követni.

Egy másik alkalommal az Álommeló legutóbbi adásában az elnöki asszisztens jelölteknek nem az irodában, hanem egy műfüves focipályán kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A barátságos mérkőzést egy másik csapat ellen játszották, akik első ránézésre is komolyabb tapasztalattal rendelkeztek náluk. A jelölteknek sikerült megszerezniük a vezetést egy szabadrúgásból, de az első félidő végén kiegyenlített az ellenfél.

"Nagyon lassú és kis ügyetlen labda volt, amiből gólt kaptunk, de most 1–1 még, úgyhogy bizakodok. Most, hogy megszagoltatták velem a győzelem ízét, elvárom tőlük, hogy nyerjenek." – jelentette ki a félidei szünetben az elnök, aki végig a partvonalról irányította csapatát.

A szünet után a jelöltek csapata erősen kezdett, de az erőnlét és tudásbeli különbség miatt végül 1–3-ra kikaptak. Az elnök nem csalódott a versenyzőkben, hiszen az elejétől fogva arra volt kíváncsi, hogyan tudnak egy csapatként küzdeni.

"Először voltak együtt, sokan közülük nem is fociztak. Azért tisztességgel helytálltak, még gólt is szereztünk, úgyhogy le a kalappal. Annak ellenére, hogy kikaptunk, nem vagyok csalódott, nagyon megvagyok elégedve az eredménnyel." – fogalmazott Balogh Levente.