Macska okozott többmilliós kárt, most "ledolgozhatja" a veszteséget

Eljött az idő, amikor a macskáknak is szembe kell nézniük tetteik következményeivel.

Egy brit rövidszőrű macska, Jingoudiao április 4-én bekapcsolta gazdája indukciós tűzhelyét, ami következtében kigyulladt a konyha, és ezzel 100 ezer jüan (körülbelül 46 millió forint) értékű kárt okozott. A tulajdonos éppen nem tartózkodott otthon, amikor telefonon értesítették a tűzről, amelyet a macska okozott, miközben átsétált a főzőlapon. Szerencsére mind a macska, mind a gazdája sértetlenül megmenekült a tűzvészből, azonban Jingoudiao most kénytelen "ledolgozni" a keletkezett károkat.

Dandan, a macska gazdája, létrehozott egy "Szecsuán legdurvább macskája" nevű oldalt a Douyin kínai közösségi hálózaton, ahol a macskát "gyújtogatónak" bélyegzik, és ahol Jingoudiao minden nap élő adásban kell, hogy megjelenjen, hogy ezzel kompenzálja az okozott károkat. Dandan még egy tűzoltót is meghívott egy videóban, hogy adjon tűzvédelmi tanácsokat a macskának, bár a szakember elmondása szerint korábban még sosem kellett állatot tanítania tűzvédelemre.

Április 13-án a gazda egy bocsánatkérő levelet tett közzé az interneten, amelyet saját ujjlenyomatával és Jingoudiao mancsának lenyomatával írt alá. Ebben elismerte, hogy nem áramtalanította a tűzhelyet, és vállalta a felelősséget a történtekért. Másokat is arra intett, hogy legyenek óvatosak, és figyeljenek a tűzbiztonságra.