A Stellar Blade botránya: Petíció a főszereplő ruházatának visszaállításáért

Idén a PlayStation exkluzív játékkínálata nem mondható erősnek, hiszen nem érkezik új rész a God of War, The Last of Us, vagy a Marvel's Spider-Man sorozatokból. Ebben a helyzetben a kisebb címek, mint például a Stellar Blade is nagyobb figyelmet kaphatnak, amely a megjelenése óta, április 26-a óta, komoly viták középpontjába került a főszereplő, Eve provokatív öltözékének köszönhetően.

A Stellar Blade egy posztapokaliptikus, hack 'n' slash videójáték, amelyet a NieR: Automata és a Devil May Cry játékok inspiráltak, és bár a története és karakterizációja nem kiemelkedő, a hangulata és az elpusztult Föld felfedezése pozitív kritikákat váltott ki. Azonban a játékot a kultúrharcok és a woke vs antiwoke viták is magukkal ragadták.

A Stellar Blade megjelenésének napján egy úgynevezett day one patch került kiadásra, amely a hibajavítások mellett a főszereplő néhány, túl sokat mutató kosztümjét is módosította, kevésbé kihívóvá téve azokat. A változtatások ellenére Eve ruházata még mindig kihívónak számít egy átlagos PlayStation-exkluzív játékhoz képest, ami felháborodást váltott ki a játékosok körében. A gamerek a Shift Up csapatától elvárták volna az eredeti, bátrabb dizájnok megtartását, és a félrevezető marketing miatt petíciót indítottak, amelyet a cikk írásának pillanatában már több mint 36 ezer ember írt alá. A petíció célja, hogy a játékban Eve ruházata visszaálljon az eredetileg ígért és reklámozott formára.

A Shift Up csapata reagált az eseményekre, kijelentve, hogy a kosztümök végső formáját saját döntésük alapján alakították ki, és senki sem gyakorolt rájuk nyomást ebben a kérdésben.

A játékiparban tapasztalható felszínesség, különösen a női karakterek ábrázolásával kapcsolatban, sokakat megdöbbent. A Stellar Blade esete rávilágít arra, hogy mennyire fontos szerepet játszhat egy játék marketingjében egy női hősnő kevés ruházata, míg más, mélyebb tartalmú játékok, mint a The Last of Us folytatása, elmaradó eladások miatt csúszhatnak.

A Stellar Blade PlayStation 5 konzolra április 26-a óta elérhető.

: Forbes, Insider-Gaming