Férfiak betegség alatti gondoskodási preferenciái

Egy friss tanulmány fényt derített arra, hogy a férfiak többsége nem a párjuktól, hanem az édesanyjuktól várja a gondoskodást, amikor betegség miatt kénytelenek otthon maradni. A kutatásban részt vevő férfiak 43 százaléka örül annak, ha betegség idején az édesanyja támogatja őket, szemben a 35 százalékkal, akik a párjukra szeretnének támaszkodni. A nők esetében még magasabb, 58 százalékuk szeretné, ha az anyukájuk lenne mellettük, ha betegek.

A 2000 dolgozó felnőtt bevonásával készült felmérés azt is megállapította, hogy a megkérdezettek több mint negyede (28%) szívesen osztja meg másokkal, ha beteg, és minden negyedik ember már posztolt is képet az internetre a betegségéről. Ez a szokás a férfiak körében gyakoribb, mint a nőknél.

A OnePoll által az MDLIVE megbízásából végzett kutatás szerint a válaszadók egyharmada érzi úgy, hogy jól kezeli a betegséget. A nők 80 százaléka gondolja, hogy jobban birkózik meg a betegséggel, mint a férfiak, míg a férfiak csak 30 százaléka osztja ezt a véleményt.

A higiéniai szokások terén is érdekes eredmények születtek: a válaszadók több mint fele hagyja el a tisztálkodás egy részét betegség alatt, a nők pedig hajlamosabbak erre. A legfontosabbnak a fogmosást (94%), a zuhanyzást (89%) és az arcmosást (89%) tartják, de a résztvevők 30 százaléka kihagyja a bőrápolást, és minden ötödik ember nem jut el a zuhanyzóig, ha beteg. Ráadásul 34 százalékuk három napig nem zuhanyozott, amikor beteg volt, és átlagosan két napig ugyanabban a ruhában maradnak, fogmosást is kihagyva. (via New York Post)