Az iPhone 16 Pro újításai: Capture gomb és tetraprizmás teleobjektív

Az Apple bejelentette, hogy szeptemberben egy különleges eseménnyel rukkolnak elő, amely valószínűleg az iPhone 16 Pro bemutatóját takarja. A készülék tervezése nem hoz jelentős változást, de a képernyő mérete és az új funkciógombok ígéretes újdonságokat sejtetnek.

Az iPhone 16 Pro nem csak az előző szériában debütált „action button”-t örökli, hanem egy új „capture” akciógombot is kap, amely a fényképezési élményt hivatott javítani. Ez a gomb lehetővé teszi a fókuszt és a zoomolást egyszerű mozdulatokkal, amelyek különösen a fotózás szerelmeseinek kedveznek.

A készülék méreteit illetően azonban eltérő vélemények vannak. Az iPhone 16 Pro várhatóan 149.6×71.4×8.4mm méretű lesz egy 6'1 hüvelykes képernyővel, ami szélesebbé, hosszabbá és vastagabbá teszi a telefont, ami nem minden felhasználó számára előnyös. Egyes források szerint a képernyő mérete még ennél is nagyobb, 6'3 hüvelyk lehet.

Az új iPhone további jelentős fejlesztése egy tetraprizmás teleobjektív lesz a hátoldalon, amely jelenleg csak az iPhone 15 Pro max modellben található meg. Emellett egy nagyobb kapacitású és jobb teherbírású akkumulátor beépítésére is számíthatnak a felhasználók.