A Revolut piaci értéke jelentősen megugrott

A Revolut egyik részvényese szerint a vállalat értéke 45%-kal nőtt az elmúlt évben, elérve a 25,7 milliárd dollárt - jelentette a Bloomberg. A Schroders befektetési alapja szerint a fintech cég értéke jelentős növekedést mutat a tavalyi 17,7 milliárd dollárról.

A Schroders Capital Global Innovation Trust befektetési alapja március 28-án közzétett értékelése alapján a Revolut iránti részesedésük értéke 2,45 millió fontra emelkedett, ami december 31-én már 7,88 millió fontot tett ki. Ez az összeg az egy évvel korábbi 5,44 millió fontról nőtt.

A Schroders éves jelentésében kiemelte, hogy a Revolut "szilárd előrelépést" ért el az elmúlt év során, és ambiciózus nemzetközi terjeszkedési terveket hajt végre. A cég a tavalyi évben több mint 1 milliárd dolláros bevételt ért el, és havonta körülbelül egymillió új ügyféllel bővült.

A Revolut értékelése azonban még mindig alacsonyabb annál a 33 milliárd dolláros értéknél, amit a cég 2021-ben, a fintech-boom csúcspontján ért el egy finanszírozási kör során. A londoni székhelyű vállalat jelenleg is várakozással tekint a brit banki engedély megszerzése felé, amely további szolgáltatásokkal való terjeszkedést tenne lehetővé a hazai piacon.

A Revolut nemcsak a piaci értékét növelte jelentősen, hanem az ügyfélkörét is bővítette. A cég <18 szolgáltatását, amely a 6 és 17 éves korosztály számára kifejlesztett pénzügyi platform, már több mint 2 millió fiatal használja világszerte. Ez a szolgáltatás nem csak egy bankkártyát jelent a fiatalok számára, hanem egy komplex, szülői felügyelet alatt álló pénzügyi platformot, amely segít a fiataloknak tudatosan kezelni pénzügyeiket.

Ezenkívül a vállalat ügyfélszáma is jelentős mérföldkövet ért el, márciusban elérve a 40 milliót. A Revolut folyamatosan vonzza az értékes ügyfeleket, és a sikeresség jeleit mutatja a fintech iparágban.