Vilmos herceg visszatér felesége sokkoló diagnózisa után

Vilmos herceg, a walesi herceg, újra megjelenik a nyilvánosság előtt, hogy jótékonysági feladatokat lásson el, miután felesége, Katalin hercegné rákdiagnózisát követően nem teljesített rangjának megfelelő szolgálatot.

A walesi herceg első nyilvános megjelenéseit teljesíti a héten, miután felesége, Katalin hercegné múlt hónapban felfedett rákdiagnózisa óta távol maradt a nyilvánosságtól. Vilmos herceg az elmúlt három és fél hetet családjával töltötte, de most egy élelmiszer-újraelosztó jótékonysági szervezetet látogat meg, és részt vesz egy nyugat-londoni ifjúsági központban is. A Kensington-palota szerint a herceg azért vállalta a szerepléseket, hogy felhívja a figyelmet a szervezetek közösségi és környezeti hatásaira.

Vilmos herceg önkéntesekkel együtt fog élelmiszer-szállítmányokat pakolni a furgonokba, hogy azokat a Sunbury Cricket Clubban található jótékonysági központba szállítsák, és a konyhában is segédkezik majd, csatlakozva a szakácsok csapatához. A palota közleménye szerint a környezet védelme a jövő generációi számára a walesi herceg egyik legfontosabb prioritása.

Katalin hercegné március 22-én videóüzenetben közölte, hogy daganatot diagnosztizáltak nála, és már meg is kezdődött a kemoterápiás kezelése. A hercegné rákbetegségét a januári hasi műtétje utáni vizsgálatok során fedezték fel, és felépülése alatt távol marad a nyilvánosságtól. Karácsony óta nem vett részt hivatalos eseményeken, és állapota, valamint holléte a bejelentés előtt széles körű internetes találgatások tárgyát képezte.

Vilmos herceg a felesége üzenete óta visszalépett a hivatalos megjelenésektől, de a nyilvánosság előtt azért mutatkozott, például egy Aston Villa futballmérkőzésen látták legidősebb fiával, György herceggel. Utolsó királyi kötelességét márciusban teljesítette.

Katalin hercegné mellett III. Károly király is ideiglenesen visszalépett a nyilvános feladatoktól, miután januárban a Buckingham-palota bejelentette, hogy prosztatamegnagyobbodás miatt műtéti eljárásra szorul, és a műtétet követően napokig lábadozott a London Clinic kórházban. A palota későbbi közleményében azt írták, a királyt rákkal diagnosztizálták.