Elhunyt Boér Károly, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője

Váratlanul elhunyt Boér Károly, a Marosvásárhelyi Rádió közkedvelt szerkesztője. Kollégái osztották meg a szomorú hírt, hogy a rádiós 68 éves korában örökre eltávozott az élők sorából.

Boér Károly Marosvásárhelyen született 1956-ban, és a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban érettségizett, majd a Kolozsvári Zeneakadémián szerzett tanári diplomát 1980-ban. A Marosvásárhelyi Rádióban 1990 óta dolgozott szerkesztőként, egészen haláláig.

A rádióban eltöltött közel 35 év alatt Boér Károly nevéhez számos műsor, riport és komolyzenei összeállítás fűződik. Kiemelkedő munkája volt a csíksomlyói élő közvetítések lebonyolítása, valamint tudósításai a Régizene fesztiválról. Szívügyének tekintette a népi hagyományok és a vallási ünnepek éltetését.

A Marosvásárhelyi Rádió munkaközössége példaértékűnek tartja Boér Károly munkásságát és rádiós hagyatékát, amely mély nyomot hagyott a rádiózás területén.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!