Felborult egy kamion az M3-ason Mezőkeresztesnél, mindkét oldalon lezárták az autópályát

Felborult egy mélyhűtött élelmiszert szállító kamion keddre virradó éjjel az M3-as autópálya 141-es kilométerénél, Mezőkeresztes térségében, ami miatt lezárták a sztráda érintett szakaszát mindkét oldalon.

A baleset következtében a járműből gázolaj folyt a leállósávra. A helyszínre a mezőkövesdi és a mezőcsáti tűzoltók érkeztek meg először, akik azonnal hozzáláttak a teherautó áramtalanításához. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rakományt kipakolták, és elkezdik kerekeire állítani a felborult kamiont.

Az Útinform tájékoztatása szerint a baleset az autópálya Budapest felé vezető oldalán történt. A helyszínre mentő is érkezett, hogy ellássa az esetleges sérülteket. A katasztrófavédelem éjfél után arról számolt be, hogy a mentés még reggel 6 óra előtt is tartott.

Az Útinform honlapja szerint a takarítás, és műszaki mentés idejére az autópályát mindkét oldalon lezárták, a forgalmat a 138-as kilométernél lévő Mezőnagymihály/Mezőkeresztes és a 151-es kilométernél lévő Szlovákia/Miskolc csomópont között a 3-as főút felé terelik. Ezen kívül a 3-as főúton, Gödöllőn, egy személygépkocsi villanyoszlopnak hajtott, ahol a 30-as kilométernél a forgalom félpályán halad. Az M6-os autópályán, Érd térségében, a Pécs felé vezető oldalon, a 15-ös és a 16-os kilométer között, rézsűjavítás miatt a külső, és a leálló sávot lezárták.

A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Újabb baleset történt az M0-ás autóúton, ahol egy személykocsi és egy kamion ütközött össze az 11-es kilométernél, az M6-os csomópontnál. Az autó a tetejére borult, a főváros XX. kerületének hivatásos tűzoltói áramtalanították és stabilizálták a helyzetét. A balesethez mentők is vonultak.