Bari Laci apukája és a miskolci kígyó találkozása

Egy nem mindennapi eseményről számolt be Bari Laci énekes apja, aki munkahelyéről távozva egy másfél méteres kígyóval találkozott Miskolcon. A férfi videóra vette az állatot, és megosztotta az interneten, hogy kiderüljön, milyen fajtával áll szemben.

Szombaton Miskolcon egy férfi a munkahelye bejárati lépcsőjén egy körülbelül másfél méteres kígyóval találkozott. A hüllőt látva a férfi, aki nem más, mint a népszerű énekes, Bari Laci édesapja, videóra vette az eseményt és megosztotta azt az interneten. A felvétel gyorsan körbejárta a digitális világot, és számos portál beszámolt róla.

Bari Laci a Blikknek elmondta, hogy először nagyon megijedt, amikor meglátta a videót, mivel irtózik a rovaroktól és a csúszómászóktól. Azt tanácsolta édesapjának, hogy ne közelítsen az állathoz, és inkább menjen vissza az épületbe. Idősebb Bari László a Blikknek elárulta, hogy ő is megrémült a látványtól, de segítő szándékkal osztotta meg a felvételt, nem lájkszerzés céljából.

A videó alapján több hozzászóló is megerősítette, hogy valószínűleg egy ártatlan erdei siklóról van szó. Idősebb Bari László elmondta, hogy a siklóval való találkozása nem tartott sokáig, miután levideózta, az állat visszament a bokrok közé. A hüllőszakértők is meglepődtek a sikló méretén, mivel bár egyes példányok akár a két métert is elérhetik, ez mégis szokatlanul nagy egy erdei sikló esetében.

Idősebb Bari László hangsúlyozta, hogy soha nem bántana semmilyen állatot, és azt javasolja mindenkinek, hogy kígyóval való találkozás esetén ne támadjanak, mert az állat jobban fél az embertől, mint fordítva. Az erdei sikló védett állat Magyarországon, természetvédelmi értéke ötvenezer forint.