Lehet-e füstmentes Európa a láthatáron?

Az Egyesült Királyság tervei szerint a 2009 után születettek számára betiltanák a cigaretta értékesítését, az Arte pedig azt vizsgálja, hogy a kontinensen milyen változások mennek végbe, és vajon kiirtható-e a dohányzás a társadalomból.

Az Arte hírműsora arra a kérdésre keresi a választ, hogy ki lehet-e szorítani a dohányzást a társadalomból, különös tekintettel az Egyesült Királyság terveire, amelyek egy egész generáció számára kívánják megtiltani a cigaretta vásárlását. A műsor a kontinens-szerte tapasztalható helyzeteket és a dohányzás társadalmi hatásait is górcső alá veszi.

Ez a hetente jelentkező hírműsor a francia-német Arte műsorszolgáltató által készül, és a spanyol El País, a lengyel Gazeta Wyborcza, az olasz Internazionale, a görög Kathimerini, a belga Le Soir és a magyar Telex által az Arte-val közösen létrehozott európai médiapartnerség keretében nyolc nyelven válik elérhetővé. A projektet az Európai Unió finanszírozta az „Európai médiaplatformok” előkészítő intézkedés keretében.