"Beszakadt az oldalszalagom" - Kabát Peti újra sérüléssel küzd

Nem sokkal a januári műtétje után Kabát Péter ismét sérüléssel néz szembe, ami újabb rehabilitációt igényel.

Kabát Péter, a Sztárbox egykori versenyzője, aki korábban térdsérülést szenvedett a Rácz Jenő elleni meccsen, január elején esett át műtéten. A gyógyulási folyamat során szigorúan betartotta a gyógytorna előírásait és dietetikussal is egyeztetett, hogy mielőbb visszatérhessen a sportoláshoz. Február végén még úgy tűnt, hogy előrelépést ért el, hiszen orvosi utasításra már futócipőt is húzhatott.

Ám a közelmúltban, egy footgolf eseményen, ahol jelentős erőkifejtést igénylő rúgásokat kellett végrehajtania, Kabát Peti újra fájdalmat érzett a lábában. A műtét után eltelt több mint három hónap, de úgy tűnik, ez az idő nem volt elegendő a teljes felépüléshez. Egy angolországi utazás során, ahol a Manchester City és a Real Madrid BL-meccsére látogatott el, tovább súlyosbodott a helyzet, sok séta közben is fájdalmat érzett.

Hazatérése után MRI vizsgálaton derült ki, hogy az oldalszalagja beszakadt. Kabát Peti csalódottságát fejezte ki, de nem adja fel, és elszántan készül a felépülésre. A vizsgálatok szerint a sérülés nem igényel műtétet, de újabb négy-hat hét rehabilitáció vár rá, amely során mágnesterápiás és lézerkezeléseken vesz részt. A padelezéstől egyelőre el kell búcsúznia, és a jövőben fokozatosan, óvatosabban kell visszatérnie a terheléshez.