Veszprém BL-búcsúja: Csalódás vagy papírforma?

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a hazai egygólos győzelem után Dániában 33–28-ra kikapott az Aalborgtól, így a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről második alkalommal marad le.

Sok szurkoló és szakértő csalódottan fogadta a veszprémi csapat kiesését, hiszen a keretet sokan a végső győzelemre is alkalmasnak tartották. Mocsai Lajos, aki korábban mind a férfi, mind a női válogatottat irányította, és 2007 és 2012 között a veszprémi klubot vezette, úgy véli, hogy a csapatban folyó építkezés időt igényel, és a sok változás nem hoz azonnali eredményt. Az idény előtt még úgy gondolta, hogy a Veszprém magabiztos játékkal eljuthat a négyes döntőig és esélyes lehet a győzelemre.

Mocsai szerint a Veszprém a szezon során szépen építkezett, és egyre magabiztosabban játszott, de a mostani kiesés okait belülről kell megvizsgálni. A Szeged elleni mérkőzések alapján a jövőre nézve van ok az optimizmusra, de a védekezésbeli hibák jelentették a gondot az Aalborg elleni első mérkőzésen. A hirtelen visszaesés okait meg kell találni.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Magdeburg is bejutott a négyes döntőbe, miután legyőzte a Kielcét. A Barcelona és a Montpellier is jó eséllyel várhatja a visszavágót, előbbi Párizsban nyert, utóbbi pedig jelentős előnyt szerzett a Kiel ellen. Azonban a Kiel kézilabdacsapata elképesztő bravúrral, kilencgólos hátrányból fordítva 31-21-re legyőzte a Montpelliert, így ők is bejutottak a négyes döntőbe.

Az Aalborg és a Veszprém párharcának eredménye 64–60-as összesítéssel az Aalborg javára döntött. A dán csapat sportigazgatója, Jan Larsen, a győzelem után kijelentette, hogy a csapata különleges és képes arra, hogy megnyerje a "szart", vagyis a Bajnokok Ligáját, amit később kissé visszafogottabban is értékelt, de továbbra is bizakodó volt a végső győzelemmel kapcsolatban. Az Aalborg története során másodszor jutott be a négyes döntőbe, ahol a 2020-21-es szezonban ezüstérmet szerzett.

A sorozat négyes döntőjének sorsolását május 7-én rendezik meg Budapesten, a Sport TV stúdiójában, míg a végjátékot június 8–9-én tartják Kölnben, a Lanxess Arénában.

A veszprémi szurkolók azonban nem csak a csapatukért, hanem egyes játékosokért is különösen odafigyelnek. A távozó francia balátlövő, Kentin Mahé iránti tiszteletüket búcsúpiknikkel fejezik ki, amelyet május 20-án 15 órától tartanak Balatonfüreden. Mahé, aki hat szezon után hagyja el a klubot és a német VfL Gummersbach csapatához szerződik, a szurkolók kedvence lett, és a dán Aalborg HB elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén a lelátóról, a szurkolói kemény maggal együtt izgulta végig a mérkőzést.