Tess Wester, a világbajnok kézilabdakapus visszavonult a válogatottságtól

Csütörtökön Tess Wester, a holland női kézilabda-válogatott kapusa, hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi a nemzeti csapatban való szereplését.

A 30 éves, 152-szeres válogatott játékos 2012 óta volt a holland kézilabda egyik meghatározó alakja, és fontos szerepet játszott a csapat sikereiben, többek között a 2019-es világbajnoki cím, a 2015-ös világbajnoki ezüstérem, a 2017-es világbajnoki bronzérem, valamint az Európa-bajnokságokon elért 2016-os ezüst- és 2018-as bronzérem megszerzésében.

Wester elmondása szerint a tavaly decemberi világbajnokság után érezte úgy, hogy már nem lobbant fel benne a versenyzés iránti szenvedély olyan erősen, mint korábban.

"Mindent figyelembe véve meghoztam azt a nehéz döntést, hogy véglegesen lezárom ezt a fejezetet" – mondta a kapus.

A profi pályafutását azonban nem hagyja abba, továbbra is a Dortmund csapatában fog játszani, ahol jövőre is érvényes szerződése van.

Wester hozzátette: „Örömmel és egészséges izgalommal várom a jövőt. Több idő jut így a családomnak és más ambícióimnak”.

A Nu.nl portál információi szerint Wester két olimpián is részt vett, de lánya, Flo 2022-es születése óta már csak kiegészítő szerepet töltött be Yara ten Holte (Odense) és Rinka Duijndam (Győri Audi ETO KC) mögött.