Galló Vilmos bocsánatot kért a kapitánytól és 200%-on fog menni

Galló Vilmos, a magyar jégkorong-válogatott játékosa bocsánatot kért Don MacAdam szövetségi kapitánytól, miután korábban bohócnak nevezte a Románia elleni vereség után. A játékos a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy közleményt, amelyben kifejtette, hogy a problémákat az öltözőben, négy fal között kellett volna megoldaniuk. Galló hangsúlyozta, hogy a csapat mindenki számára csalódást keltő eredményt ért el, de a hátralévő mérkőzéseken mindent meg fognak tenni a sikerért.

A válogatott játékosát a világbajnokság első meccsén csak a negyedik sorba sorolta be a kapitány, ami meglepő döntésnek tűnt Galló korábbi teljesítménye és kvalitásai alapján. Ennek ellenére az első mérkőzésen hasznosan játszott, és egy asszisztot is jegyzett. A koreaiak ellen már a harmadik sorban kapott helyet, és Románia ellen is ebben a sorban kezdett, bár az utolsó harmadban már több játéklehetőséget kapott.

A románok elleni mérkőzés után Galló a Sport TV-nek adott interjújában kritizálta MacAdamet, mondván, hogy a kapitány "egy bohóc" és hogy ő minden meccsen a szívével és lelkével játszik, de a kapitány csak le akarja húzni. A szövetségi kapitány a Sport TV-nek adott nyilatkozatában említést tett arról, hogy volt egy játékos, aki nem akart pályára lépni, miután megtudta, hogy nem számolnak vele az emberelőnyös sorokban, ami negatívan befolyásolta a csapat energiaszintjét.

A magyar jégkorong-szövetség közleményében kijelentette, hogy Galló nyilatkozata nem volt méltó egy profi sportemberhez, és hogy a válogatott belügyeit az öltözőben kell rendezni. A szövetség hozzátette, hogy a játékosoknak és az edzői stábnak közösen kell felülkerekedniük a vereségen, és hogy az ügyben vizsgálat indult, de annak eredményét még nem hozták nyilvánosságra.

Az MTI azt írja az eset kapcsán, hogy Gallón kívül többen is a csapat háza táján uralkodó rossz hangulatra, a nem megfelelő mentalitásra, szakmai döntésekre és pedagógia érzékre panaszkodtak már a találkozó előtt is, pedig az első két fordulóban a győzelmek nem maradtak el. A torna előtt több rutinos játékos - köztük az egyik legjobb hazai hokisnak tartott Bartalis István - mondta le a válogatottságot. A játékosok által kikezdett szövetségi kapitány a Magyar Nemzet információi szerint nem nyilatkozhat.

Erdély Csanád, a válogatott csapatkapitánya szerint sikeresen lezárta a csapat a Galló Vilmos nyilatkozatából fakadó konfliktust. Erdély a Sport TV-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy Galló egy nagyon emocionális, és mindent a csapatért beáldozó játékos, aki gyors felindulásból és meggondolatlanul cselekedett az interjú során. A csapatkapitány kiemelte, hogy a válogatottnak volt egy pihenő napja, amit kihasználtak arra, hogy rendezzék a konfliktust, és azóta őszintébb lett a kommunikáció, valamint sokkal egységesebbé vált a csapat. Galló bocsánatot kért a közösségi oldalakon, és a csapat és a stáb megbeszélte a történteket. A csapatkapitány szerint a vereség még jókor jött, mert feltüzelheti a csapatot a következő két mérkőzésre, az Olaszország és a Szlovénia elleni találkozókra.

Erdély Csanád a Sport TV-nek adott exkluzív interjúban elmondta, hogy a csapatot egységesnek érezte, amikor csatlakozott a kerethez, és hogy a felkészülési meccsek fényében nem volt meglepetés a jó kezdés a világbajnokságon. A csapatkapitány hozzátette, hogy a Románia elleni mérkőzés presztízscsatára is kilátás volt, tekintve a román keret székely játékosait. Erdély szerint a csapat a késő estig tartó megbeszélés és a pihenő nap után sokkal egységesebb lett, és a kommunikáció is őszintébbé vált. A csapatkapitány optimista a feljutási esélyekkel kapcsolatban, és úgy véli, hogy a Románia elleni vereség felüdülést hozhat a következő mérkőzésekre.

Galló Vilmos a Sport TV-nek adott interjújában elmondta, hogy a csapatot még inkább összekovácsolta az eset, és hogy a következő meccseken 200 százalékon fog menni. A játékos szerint a csapatban nincs széthúzás, és az incidens még szorosabbá tette a csapatot. Galló hozzátette, hogy a románok elleni meccsen szerencsétlenül alakult a játék, és bár csomó helyzetet alakítottak ki, a gólok nem jöttek. A játékos úgy érezte, hogy a kapitány döntései miatt frusztrált volt, és ez a frusztráció a vereség után jött ki belőle a legjobban. Galló hangsúlyozta, hogy a történteket a falakon belül kellett volna megoldani, és ezért bocsánatot is kért nyilvánosan.

Jégkorong, divízió I/A-világbajnokság:

Az állás a 3. forduló után: 1. Szlovénia és Magyarország 6 pont (10–5), 3. Olaszország 5, 4. Japán 4, 5. Koreai Köztársaság 3 (9–12), 6. Románia 3 (4–13)

A magyar válogatott további programja:

  • péntek: Magyarország–Olaszország 19.30
  • szombat: Magyarország–Szlovénia 19.30

A magyar válogatott korábbi mérkőzései:

  • Magyarország–Japán 3–1
  • Magyarország–Koreai Köztársaság 6–2
  • Magyarország–Románia 1–2

(Ajánlókép: Erdély Csanád a japán kapu előtt. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)