Újabb londoni derbit bukott, kezdhet búcsúzni a BL-től a Tottenham

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójából pótolt meccsén a Chelsea otthon 2–0-ra megverte a Tottenhamet.

A "kékek" az első félidőben domináltak, és Trevoh Chalobah góljával szereztek vezetést a játékrész közepén (1–0). A második félidőben Cole Palmer szabadrúgását a léc hárította, de a kipattanót Nicolas Jackson a hálóba vágta, így alakult ki a 2–0-s végeredmény.

A Tottenham ezzel a vereséggel sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el, és mivel egy meccsel kevesebbet játszottak, így hét pont a lemaradásuk a Bajnokok Ligája indulást érő helyen álló Aston Villával szemben. A Tottenham számára így már csaknem lehetetlennek tűnik az előzés.

A Premier League élmezőnyének állása a következő: az Arsenal 80 ponttal vezet 35 meccs után, a Manchester City 79 ponttal a második 34 meccsen, a Liverpool 75 ponttal a harmadik 35 meccsen, az Aston Villa 67 ponttal a negyedik 35 meccsen, míg a Tottenham 60 ponttal az ötödik 34 meccsen. Mögöttük a Manchester United 54 ponttal a hatodik, a Newcastle 53 ponttal a hetedik, és a Chelsea 51 ponttal a nyolcadik helyen áll 34 meccs után.