EDDA Művek: Az életműdíj és az örök rock

Az EDDA Művek zenekar, mely idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, Fonogram-életműdíjban részesült. A díjat a zenekar jubileumi turnéjának budapesti állomásán vehették át.

Az elismerés kapcsán Pataky Attila, a zenekar frontembere megosztotta érzéseit és a díj jelentőségét. Kiemelte, hogy bár örülnek a díjnak, fontos számukra, hogy az elismerésért meg is dolgoztak. Az énekes szerint a zenekar sikereit a 35 aranylemez, a hét platina-, a négy gyémántlemez és a 250 dal bizonyítja, melyekből koncertjeiken válogatnak.

Pataky Attila büszkén számolt be arról is, hogy bár már meghirdették az 50 állomásos jubileumi turnéjukat, a szervezők továbbra is keresik őket újabb koncertlehetőségekkel. A 72 éves énekes hangsúlyozta, hogy az EDDA Műveknek még számos terve van, de ezek megvalósítása csak akkor lehetséges, ha elkerülik őket a bajok.

Az életműdíjat nem csak az EDDA Művek kapta meg, hanem más kiemelkedő művészek is elismerésben részesültek. Ilyen például a magyar alternatív kultúra ikonja, Müller Péter Sziámi, valamint a zenei videóklipek terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Galler András „Indián”.