ZTE győzelme a Puskás Akadémia ellen

A Zalaegerszegi TE hazai pályán aratott fontos győzelmet a Puskás Akadémia felett a labdarúgó NB I 30. fordulójában, ezzel biztosítva élvonalbeli tagságukat.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a ZTE egygólos sikert ért el a felcsúti csapat ellen, amely a dobogós helyekért küzdött a bajnokságban. A kék-fehérek győzelmükkel matematikailag is bebiztosították helyüket az élvonalban, míg a vendégek számára ez a vereség megszakította az öt mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatukat.

A mérkőzés elején mindkét csapat támadó szellemiségű játékot mutatott, de az első negyedórában mégsem alakultak ki komoly helyzetek. A játék a folytatásban meddő mezőnyharcba torkollott, és a kapusoknak alig akadt dolguk, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak vissza a csapatok.

A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe, a kapuk továbbra is érintetlenek maradtak. A mérkőzés hajrájában, amikor a Puskás Akadémia kezdett fölénybe kerülni, váratlanul a ZTE szerezte meg a vezetést. A vendégek a hátrány ellenére sem tudták feltörni a hazaiak szervezett védelmét, így végül pont nélkül távoztak Zalaegerszegről.

LABDARÚGÓ NB I, 30. FORDULÓ
Zalaegerszegi TE FC - Puskás Akadémia FC 1-0 (Sajbán 71.)