Hajdú Péter és Molnár Áron közötti vita a Hell Boxing Kings kapcsán

Kemény szócsatába keveredett Hajdú Péter műsorvezető és Molnár Áron színész a közösségi médiában, a Hell Boxing Kings nemzetközi bokszverseny körül kialakult nézeteltérések miatt.

A konfliktus akkor robbant ki, amikor a szervezők bejelentették, hogy nem sikerült megállapodniuk Molnár Áronnal, így helyette Istenes Bencét kérték fel, hogy képviselje Magyarországot a versenyen. Molnár Áron a közösségi oldalán fejtette ki, hogy a felkészülés költségei miatt nem vállalta a részvételt, mivel az ajánlott összeg nem fedezte volna ezeket a kiadásokat. Különösen zavarta, hogy Hajdú Péter is részt vesz a verseny szervezésében, akivel a Varga Judit-interjú után nem kívánt kapcsolatba kerülni.

Molnár Áron szerint Istenes Bence-nek, aki a Sztárbox bronzérmes helyezettje, előbb meg kellene szereznie a hitelt arra, hogy miért ő képviselheti Magyarországot a nemzetközi versenyen. A színész úgy véli, először meg kellene küzdenie az övért, hogy tiszta lelkiismerettel vághasson neki a megmérettetésnek.

Hajdú Péter a saját közösségi oldalán reagált, cáfolva, hogy tagja lenne a Hell igazgatótanácsának, és hangsúlyozva, hogy csak producerként vettek fel a projektre. A műsorvezető szerint Molnár Áron és menedzsere a tárgyalások során nem jeleztek problémát, csupán több pénzt szerettek volna kapni a felkészülésre. Hajdú Péter állítása szerint Molnár Áron azért utasította vissza a részvételt, mert nem kapta meg a kívánt összeget, és ezért keverte össze a versenyt a politikával. A Blikk információi szerint a versenyzők 15-15 millió forint támogatást kapnak, de Molnár Áron úgy érezte, ez nem lenne elegendő a felkészülési költségeire, mint például az edzői, étrend, masszázs, gyógytorna, hidegterápia és mentálhigiénés felkészülés költségeire.

Az Index beszámolója szerint a Hell Boxing Kings versenyen tíz ország legjobb bokszolói mérik össze tudásukat négy súlycsoportban és celeb kategóriában. A győztesek 100 ezer dolláros nyereményben részesülnek, a selejtezőkre júniusban kerül sor a DVTK Arénában, míg a döntőket ősszel rendezik, amelyeket az RTL élőben közvetít. A verseny fővédnöke Roy Jones JR., minden idők egyik legsikeresebb ökölvívója lesz, és a magyar színeket többek között Brasch Bence és Berki Mazsi képviselik.

Istenes Bence már nagyban készül a versenyre, és elmondása szerint "úgy készülök, mint egy olimpikon". Az RTL műsorvezetője erősebb ellenfelekkel számít megmérkőzni, mint a tavalyi Sztárbox eseményen, és már nem a nulláról indul. A 75 kilós súlycsoportban fog ringbe szállni, de még nem tudja, kik lesznek az ellenfelei. A versenyen tíz ország celebjei indulnak, és Istenes június végén kezdi a felkészülést, amikor is a "brutális edzések" mellett az étrendre, az alvásra, és a regenerálásra is odafigyel majd. A műsorvezető szerint a boksz nagyon komplex sport, amely folyamatos mentális felkészülést igényel.

A vita tovább fokozódott, amikor Molnár Áron újabb bejegyzésben támadta Hajdú Pétert, aki szerinte "masszívan politizál" és használja a "NER propagandáját". A színész-aktivista többek között azt vetette a műsorvezető szemére, hogy nem tette fel Varga Juditnak azokat a kérdéseket, amelyekre ő választ várt volna, és ezzel összemosná a sportot a politikával. Molnár Áron szerint a sport összehoz, de nem feledtet, és bár nem vesz részt a versenyen, a magyar résztvevőknek szurkol.

A közösségi médiában újabb fejlemények történtek, amikor Szabó András, ismertebb nevén Csuti bejelentette, hogy ő is ringbe lép májusban Székesfehérváron egy mérkőzésen. Ezzel egy újabb ismert hazai személyiség csatlakozik a boksz eseményekhez, bár egyelőre nem világos, hogy Csuti milyen szerepet tölt majd be az eseményen.