Az újpestiek nyolcadszor is bajnokok

Az UVSE női vízilabdacsapata nyolcadszor is megnyerte a bajnokságot, miután a Népligetben 11–10-re legyőzte a Ferencvárost. A mérkőzés Gerendás György búcsúmeccse volt, aki ezüstéremmel vonul vissza a profi edzői pályától.

A vasárnapi első döntőben az UVSE már hatgólos vereséget mért a Ferencvárosra, ezzel nagy lépést téve a bajnoki cím felé. A szerdai második mérkőzésen a Ferencvárosnak csupán egy góllal kellett volna legyőznie az újpestieket, hogy életben tartsa reményeit az első bajnoki aranyára.

Az alapszakaszban a Ferencváros otthonában még sikerült legyőznie az UVSE-t, de a további négy találkozón, beleértve a BL-csoportkört és a Magyar Kupa döntőjét is, a Fradi alulmaradt.

A mérkőzés Leimeter Dóra góljával kezdődött, de a Ferencváros nem tudta kihasználni az újpestiek kezdeti fásultságát. Az első negyed végére az UVSE már 5–2-re vezetett, és a hazai szurkolók bár buzdították a csapatot, a különbség érezhetően nagy volt.

A második negyedben az UVSE minden mesterséget bemutatott, és 8–3-ra növelte az előnyét. A Ferencváros csak fórból tudott eredményes lenni, míg az UVSE többféle helyzetből is betalált.

A harmadik negyedben a Ferencváros két góllal csökkentette a hátrányát, de az UVSE továbbra is tartotta az előnyét. A negyed végére 9–7-re állt az eredmény.

Az utolsó negyedben az UVSE tovább növelte az előnyét, de a Ferencváros nem adta fel. A mérkőzés végén azonban az újpestiek tartották a kétgólos előnyüket, és 11–10-re nyertek, ezzel megnyerve a bajnoki címet.

Gerendás György, aki korábban bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul, ezüstéremmel búcsúzott a profi edzői pályától.

VÍZILABDA, NŐI OB I
DÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Ferencváros–UVSE 10–11 (2–5, 3–3, 2–1, 3–2)
Az első mérkőzésen: UVSE–Ferencváros 12–6 (4–2, 4–1, 2–1, 2–2)