Kazincbarcika biztonsági szolgálatot cserélt a Honvéd elleni incidens után

A Kazincbarcika labdarúgóklub bejelentette, hogy lecserélte biztonsági szolgálatát a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen történt incidens után. Az NB II-es csapat hivatalos oldalán közzétett információk szerint az új biztonsági szolgálat már a következő fordulóban, az ETO FC Győr elleni mérkőzésen debütál.

Az április 28-án lezajlott meccs során a kazincbarcikai biztonságiak a vendégszurkolók közé törtek be, ahol a jelenlévő gyerekeket sem kímélve könnygázt és viperát is bevetettek. A kispesti szurkolók először menekülésre kényszerültek, de később visszafordultak és megfutamították a biztonságiakat, majd a pályára is befutottak, ami miatt a játék tíz percre szünetelt.

A történtek nyomán az MLSZ és a rendőrség is vizsgálatot indított, amelyek a Blikk Sportál információi szerint még folyamatban vannak.

A középmezőnyben helyet foglaló Kazincbarcika a következő fordulóban az ETO FC Győrt látja vendégül, és a klub közleménye alapján az új biztonsági szolgálat már ezen a találkozón is biztosítani fogja a rendet. A Honvéd elleni meccsen dolgozó biztonsági vállalkozással a klub megszakította az együttműködést.