Hien és a tévézés árnyoldalai

Hien, a Megasztár negyedik szériájából ismert énekesnő, D. Tóth Kriszta vendégeként beszélt a tévézés sötétebb oldaláról és arról, hogy a korábbi évek tapasztalatai hogyan formálták meg őt.

Az énekesnő, aki 14 éves korában szerzett országos ismertséget, elmondta, hogy bár nem bánta meg pályafutásának ezen szakaszát, visszatekintve sok mindent másképp értékel. Hien kiemelte, hogy a családja és barátai támogatása nélkül sokkal nehezebben viselte volna a hírnév terheit, és hogy a zenei világban eltöltött idő alatt több kellemetlen helyzettel is szembesült.

"Én szerencsés voltam, hogy ott volt a családom, a barátaim, az a kiadó, akivel együtt elkezdtem dolgozni, velük is tök jó élményem volt. De nyilván ennek az egész világnak vannak azért árnyoldalai és szegmensei, meg olyan emberekkel lehet találkozni… akikre nem jó élmény visszagondolni." - idézte fel az énekesnő.

Hien szerint az idő múlásával és környezetváltással rájött, hogy valójában nem az a személy, akinek a tévés produkciókban bemutatták. A korábbi években tapasztaltak hatására úgy érzi, egyes helyzetek, amelyeket akkor normálisnak vett, ma már nem tűnnek elfogadhatónak.

"Gondold el, ott vagyok egy fiatal hölgyként, lányként a színpadon, odajön a műsorvezető és azt mondja, hogy »wow, Hien, de szexi vagy, megyek Thaiföldre jövőre«. Akkoriban azt gondoltam, hogy ja, ez csak egy… ez vicces dolog, ilyen ez a tévézés. Aztán most visszanézve felnőttként meg… de hát ez gusztustalan" - osztotta meg az énekesnő egy korábbi kellemetlen tapasztalatát.

Az énekesnő hozzátette, hogy a közösségi médián keresztül is tapasztalja a tárgyiasítást, amit különösen az ázsiai fétis miatt talál borzalmasnak. Elmondása szerint sokszor azt kívánja, bárcsak kevesebb követője lenne, de olyanok, akik valódi érdeklődést mutatnak a munkája iránt.

Hien jelenleg három ország között osztja meg idejét: Magyarországon a múltjával, az Egyesült Államokban, különösen New Yorkban az otthonával, és Vietnámban a gyökereivel kapcsolatban találkozik. Az utóbbi hely számára mindig egy spirituális utazás, ahol új dolgokat fedez fel kultúrájával és felmenőivel kapcsolatban. A műsorban kiemelte, hogy szerinte a korábbi karrierjébe sokat sérült és éppen ezért edződött is. Ma már másképp látja a dolgokat, mint egykor. Akkor sok mindent normálisnak tartott, amire ma már nem szívesen emlékszik vissza, és egyáltalán nem örülne, ha ezek a dolgok a gyerekével is megtörténnének.