Rubint Réka a gyerekvállalásról beszélt

Rubint Réka a gyerekvállalás kapcsán fejtette ki véleményét, és elmondta, hogy bár már három gyermek édesanyja, utólag megbánta, hogy nem vállalt még egyet.

Rubint Réka a Mutasd magad! című műsor vendégeként beszélt arról, hogy bár már három gyermeket, Larát, ifj. Norbit és Zalánt hozott a világra, utólag sajnálja, hogy nem fogadta meg férje, Schobert Norbi tanácsát, aki szerette volna, ha születik még egy negyedik gyermek is. Rubint elmondása szerint a családi modelljük úgy alakult ki, hogy ő maradt otthon a gyerekekkel, míg férje dolgozott. A harmadik gyermek, Zalán fogantatásakor érzett hiányérzetet, ami miatt végül nem vállalt több gyermeket.

Rubint Réka néhány hetes terhesen már aktívan dolgozott azon, hogy sportcsarnokot béreljen, és szórólapokat osztogasson a 13. kerületben, hogy edzéseire várja az embereket. Emlékei szerint, bár korábban nagy sikerrel tartott órákat, az egyik alkalommal csak ketten jelentek meg.

Két évvel Zalán születése után Schobert Norbi ismét felvetette a negyedik gyermek ötletét, de Rubint ekkor már az önmegvalósításra helyezte a hangsúlyt, hiszen a gyerekek már önállóbbak voltak, és ő maga is több időt szánhatott saját céljaira, például az alakreform projektjére. Rubint elmondása szerint örült annak, hogy végre nem szoptat és nem pelenkázik, de visszatérve a munkához úgy érezte, nem szeretne negyedik babát.

Rubint Réka a műsorban kifejtette, hogy bár nem vállalt több gyermeket, már várja a kisunokák érkezését, és tervezi, hogy a jelenlegi nyolcfős étkezőasztalukat egy 16 fősre cseréli majd. Hozzátette, hogy ha a gyerekei három-három gyermeket vállalnak, akkor kilenc unokája lehet, de még ha csak kettőt vállalnak mindegyikük, akkor is hat unokája lesz.

A gyereknevelésről szólva Rubint elmondta, hogy gyerekei értékrendje rendben van, és bízik abban, hogy a szülői példa követése révén a gyerekek is helyes úton haladnak majd. Tanácsa szerint a gyerekeknek nem kell beállniuk a sorba, hanem értékeikkel kell kitűnniük, és nem szabad megijedniük, ha emiatt támadás éri őket. Az fitnesz-lady kiemelte, hogy a gyerekeinek a helyén van a szívük, ami szerinte annak köszönhető, hogy jó szülő magatartással és példával jártak előttük.