A PSG edzője a fránya kapufákat okolja a kiesésért, a Dortmund ünnepel

A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Luis Enrique a kapufákat és az elpuskázott helyzeteket említette a csapat Bajnokok Ligája elődöntőbeli kiesésének okaként, míg a győztes Borussia Dortmund trénere, Edin Terzic büszkeségét fejezte ki csapata teljesítménye kapcsán.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a Borussia Dortmund vezetőedzője, Edin Terzic kiemelte, hogy csapata kétszer is 1–0-ra múlta felül a PSG-t, és egyik meccsen sem kapott gólt. Terzic szerint a találkozó jól kezdődött, és sikerült megőrizniük a kapujukat a góltól. A német-horvát szakember a mérkőzés után a szurkolókhoz vonult, hogy törleszteni tudjon a tavalyi, utolsó játéknapon elveszített német bajnoki cím miatt. Terzic azt is hozzátette, hogy a szurkolókkal való találkozás érzelmes és gyönyörű pillanat volt, és örül, hogy a sikerrel valamit vissza tudtak adni nekik.

A Borussia Dortmund játékosai, köztük Marco Reus, aki a szezon végén elhagyja a klubot, szerencsére is szükségük volt a továbbjutáshoz, hiszen a PSG kétszer Németországban, négyszer pedig Párizsban találta el a kapufát. Reus szerint a kapufák a végelszámolásnál nem számítanak, csak az, hogy a Borussia Dortmund újra finalista. Az ünneplés során a csapat német válogatott védője, Nico Schlotterbeck kis híján komoly balesetet szenvedett, amikor a stadionban esett óriásit, de szerencsére nem sérült meg. A csapat ikonja, Reus a lelátón is ünnepelt a drukkerekkel, és a BL-idény jelenlegi gólpasszkirálya, Marcel Sabitzer, aki eddigi öt asszisztjával büszkélkedhet, viccesen megjegyezte, hogy az ünneplés miatt talán csak később fogja tudni, hogy melyik állapotban és mikor tér magához a következő nap.

A PSG-t irányító Luis Enrique szerint csapata a két meccs alapján nem volt rosszabb, de a futballban a gólok számítanak, nem a kapufák. Enrique büszke volt a csapatára, és arra, hogy minden fronton versenyben voltak a végső sikerért. A PSG már megnyerte a francia bajnokságot és bejutott a Francia Kupa döntőjébe, de a triplázás már nem lehetséges számukra.

A Borussia Dortmund története során harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol 1997-ben már nyertek, 2013-ban pedig kikaptak a Bayern Münchentől. A Bayern München a Real Madrid elleni szerdai mérkőzésen harcolhatja ki a továbbjutást, az első mérkőzésen 2–2-es döntetlen született. A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti magabiztosan nyilatkozott, hogy a legjobb kerettel rendelkezik, és bár tisztelik a Bayern Münchent, készen állnak a legjobb játékukkal előállni a visszavágón. A Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel szerint a mérkőzés nagyon kiegyenlített lesz, és bár a Real Madrid lesz hazai pályán, a Bayern is ott van a nagyok között. A Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján kiderül, hogy a Real Madrid vagy a Bayern München lesz a Borussia Dortmund ellenfele a június első napján Londonban megrendezésre kerülő döntőben. A hvg.hu élőben közvetíti a Real Madrid és a Bayern München közötti izgalmasnak ígérkező visszavágót.