Schmuck Andor a V. kerületi polgármester-választáson indul

Schmuck Andor újra a politikai arénában: a V. kerületi polgármester-választáson vesz részt, egyetlen programponttal, de annak érdekében kész a végletekig menni.

Schmuck Andor, aki korábban már politikai pályán mozgott, most ismételten megméretteti magát, ezúttal a V. kerületi polgármester-választáson. A politikusnak csupán egyetlen célja van, amelyért elszántan küzd. A kampányra rendelkezésre álló költségvetés meglehetősen szerény, mindössze 100 ezer forint, de Schmuck bízik a sikerben.

A politikus tavaly decemberben tett javaslatot a pártoknak, hogy a kerület ingatlanhasznosításokból és parkolásokból származó 10 milliárd forintos bevételének felét a lakók jólétére fordítsák. Ezt a javaslatot azonban egyik párt sem fogadta el, ami Schmuckot és csapatát arra ösztönözte, hogy létrehozzák a Miénk a Belváros Egyesületet és így induljanak a választáson.

Schmuck csapata is aktív, hiszen minden egyes körzetben indítanak képviselőjelölteket. Az általuk szervezett előválasztáson győzelmet arattak, és a kampányukhoz szükséges aláírások gyűjtése is hamarosan megkezdődik.

A kampány költségvetése alacsony, Schmuck szerint alig éri el a 100 ezer forintot, de számára nem a polgármesteri pozíció a legfontosabb, hanem az, hogy programpontjuk megvalósuljon. A politikus saját kezűleg is részt vesz a kampányban, például plakátolással, és úgy véli, hogy a kampányt "sufnituningban" csinálják.

A V. kerület jelenlegi polgármestere Szentgyörgyvölgyi Péter a Fidesz színeiben, aki idén ismét elindult a választáson. Az előválasztást azonban Juhász Péter nyerte meg, aki az Együtt nevű párt egykori elnöke. Mind Szentgyörgyvölgyi, mind Juhász már korábban is indultak választáson a kerületben; Szentgyörgyvölgyi 2014 óta kétszer, mindkettőt megnyerte, míg Juhász 2014-ben kapott ki Szentgyörgyvölgyitől. Schmuck pedig 2019-ben is elindult, és most a saját magának szervezett előválasztást is megnyerte.