Sanyi, a békéscsabai sztárkakas megrugdosása

Súlyos sérüléseket szenvedett a békéscsabai sztárkakas, Sanyi, miután részeg hajléktalanok rugdosták meg. A helyiek kedvenc kakasának a Facebook-oldalán rengetegen fejezték ki felháborodásukat és aggódásukat.

A békéscsabai Sanyi kakast többször is bántalmazták a napokban ittas állapotban lévő hajléktalanok, és a beol.hu számolt be a fejleményekről. A Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoportban többen is azt írták, hogy az ott tanyázó részeg hajléktalanok miatt került veszélybe a celebkakas élete. Ezek az elkövetők nemcsak a kakast bántalmazták, hanem a szemetet is szétdobálták, és Sanyit a fájától is elűzték.

Egy kommentelő szerint Sanyi a tér gyönyörű látványossága volt, és nem érdemelte meg a bántalmazást. A helyzetet felháborító gonoszságnak és állatkínzásnak nevezte. A hozzászólók között voltak, akik arról számoltak be, hogy a hajléktalanokon túl a téren játszó gyermekek is kergették és dobálták a kakast, ami miatt sokat fogyott, és csak a fáján talált menedéket.

Sanyi több mint négy éve szökött meg a békéscsabai piacról és az akkori gazdájától, így kerülte el, hogy a bográcsban végezze. A Munkácsy téren talált otthont, ahol a helyiek vigyáztak rá, etették, itatták. A kakas olyan népszerű lett, hogy egy békéscsabai iskolában mozgóképkultúra és médiaismeret órán a sztárok témakörével foglalkozva csoportmunka keretei között a tanulóknak érveket és ellenérveket kellett gyűjteniük amellett, hogy az imádott állatra használható-e a sztár fogalma.

A bántalmazások után két hölgy vitte Sanyit egy tanyára, hogy ott meggyógyítsák. Dr. Sprőber Zoltán állatorvos megvizsgálta a kakast, és külső sérülés nyomait nem találta rajta. Jelenleg megfigyelés alatt tartják a tanyán, étvágya jó, és vitaminokat kap, hogy megerősödjön. Fekete Vanda szerint Sanyi a körülményekhez képest jól van, eszik, iszik, kapirgál, sőt, csütörtökön reggel kukorékolással ébresztette őket. Az állatorvos szerint egyelőre nem lehet kizárni, hogy nincsenek-e belső sérülései.