Tisza Párt: Új polgármesterjelöltek a budapesti kerületekben

A Tisza Párt három új polgármesterjelöltet jelentett be Budapest VII., XI., és XVIII. kerülete számára. A jelöltek már átvették az ajánlóíveket, és készen állnak a júniusi önkormányzati választásokra.

A Tisza Párt korábban már bejelentette, hogy Balogh Balázst indítja a XVIII. kerületben a június 9-i önkormányzati választáson. A Magyar Hang értesülései szerint a párt most három jelöltet is indít: a XI. kerületben (Újbudán) Orbán Árpád Istvánt, a VII. kerületben (Erzsébetvárosban) pedig Lajos Bélát, valamint a XVIII. kerületben Balogh Balázst.

A XI. kerületi polgármesteri székért összesen öt jelölt indul. A jelenlegi polgármester, László Imre, aki a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatását is élvezi, már nyilvántartásba került. A Mi Hazánk színeiben Zakar Gergely, a Fidesz részéről Király Nóra, míg a Városközpont Egyesület jelöltje, Kopácsi Attila még az aláírásokat gyűjti.

Erzsébetvárosban a Tisza Párt jelöltje, Lajos Béla mellett hatan pályáznak a polgármesteri címre. A kormánypárt Benedek Zsoltot, a Szolidaritás, a Lokálpatrióták7 és a Helló Pesterzsébetiek támogatásával Hunwald György, az Élhető Erzsébetvárosért színeiben Garai Dóra indul. A jelenlegi polgármester, Niedermüller Péter, aki a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek támogatását élvezi, szintén megméretteti magát, míg a Mi Hazánk jelöltje Zahuczki Isván Zsolt. A kutyapártos Terdik Roland és ex-MSZP-s Hunwald György is megmérkőzne a posztért.

A XVIII. kerületben a Tisza Párt jelöltje, Balogh Balázs mellett több jelölt is indul. A kerületet jelenleg Szaniszló Sándor vezeti, aki 2019-ben még MSZP-s színekben lett polgármester, azóta azonban átigazolt a DK-ba. A Fidesz-KDNP volt polgármesterét, Ughy Attilát indítja, de az LMP, a Mi Hazánk, a Munkáspárt, a Jakab Péter-féle Nép Pártján és Gattyán György Megoldás Mozgalma is indítana polgármesterjelöltet.

A Tisza Párt fővárosi indulásáról további részleteket a választási iroda honlapján találhatnak az érdeklődők.