Normalizálni kell az Erdélyről szóló közbeszédet, hiszen Románia és Magyarország is tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak – idézte a maszol.ro tudósítását a 24.hu.

„Emberek, Erdély román föld, az Európai Unió része vagyunk, Magyarország is az Európai Unió része. Románia és Magyarország is NATO-tagok, és az örökkévalóságig szóló megállapodásokat írtak alá” – közölte a kormányfő, aki ezután hozzátette:

Felejtsük végre el azt a butaságot, hogy Erdély nem román föld.

Beszédében a pártelnök-kormányfő kifejtette: reményei szerint a szavait nem azzal a „breaking news-zal” fogja tálalni a sajtó, hogy kiárusította Erdélyt.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezetének péntek esti értekezletén Marcel Ciolacu román miniszterelnök, úgy fogalmazott, pártja meg akarja szerezni Szatmárnémetiben a polgármesteri és a megyében a tanácselnöki tisztséget. Jelezte, a továbbiakban is számít az RMDSZ és a PSD helyi szintű együttműködésére.

A PSD elnöke szerint az idei választási évben nem szabad megtörténnie annak, hogy „két hónapos kampány után” a vegyes házasságban élők elfelejtsék: együtt élnek és közös gyermekeik vannak.

Elmúltak azok az idők, amikor az Erdélyről szóló diskurzus érzelmeket váltott ki, és a politikai szereplők feladata normalizálni az Erdélyről szóló közbeszédet

– hangsúlyozta Marcel Ciolacu.

Fotó: Wikipédia.com