Publikálták a jegyzőkönyvet: minden részlet kiderült Varga Judit és Magyar Péter veszekedéséről

A Mandiner hétfőn nyilvánosságra hozta a teljes rendőrségi jegyzőkönyvet arról a hírhedt családi veszekedésről, amely Magyar Péter és Varga Judit közt zajlott évekkel ezelőtt, és amelyből sajtótéma lett az utóbbi hónapokban.

Magyar Péter és Varga Judit 2020 végi vitája már korábban is a sajtó figyelmének középpontjába került, miután a volt igazságügyi miniszter interjút adott Hajdú Péternek. A hvg újságírója, Dezső András is hozzájutott a rendőrségi jelentéshez, amelyből a lap bizonyos részleteket közölt. Magyar Péter ekkor azt állította, hogy a dokumentum hamis információkat tartalmaz a vitájukról. Most a Mandiner a jegyzőkönyvet szinte teljes terjedelmében tette közzé, bizonyos részletek kitakarásával, mivel úgy vélték, a közvéleménynek joga van tudni a történtekről. A hvg-t azzal vádolták, hogy a jelentés tartalmát "tompították".

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a lakásból erőteljes kiabálás és zajok hallatszottak, Varga Judit pedig egyszer azt kiáltotta, hogy „engedj el!”. Magyar Péter trágár szavakkal illette Varga Juditot, nem fogadott szót a rendőri felszólításoknak, akadályozta a hatóság munkáját és megpróbálta korlátozni volt feleségének személyi szabadságát. Az intézkedő rendőr szerint Magyar agresszívan, fenyegetően és megfélemlítő módon viselkedett. Azt állította, hogy Varga Judit a rendőrök segítségével el akarja rabolni a gyerekeit, és fenyegette a rendőröket, hogy feljelenti őket. Azt is mondta, hogy meg fogja buktatni az egész kormányt, és felhívja az RTL Klubot, ha Varga Juditék nem állnak le. A rendőrnek, aki megpróbálta megvédeni a miniszter életét és méltóságát, azt kiáltotta, hogy „Takarodj!”.

A jelentés szerint, amikor Varga Judit távozni akart, Magyar Péter továbbra is trágárkodott és akadályozta őt. Végül a rendőr Varga Juditot a rendőrautóba ültette, mire Magyar Péter egy másik autóval keresztbe állt a rendőrségi kocsi előtt, kiabált és fenyegetőzött, azt állítva, hogy testőrök akarják elrabolni a gyerekeit. A rendőrségi autó megpróbálta megkerülni Magyar Péter járművét, de ő újra keresztbe állt előtte. A rendőrségi jármű végül el tudott indulni, de Magyar Péter üldözőbe vette őket, és a Kútvölgyi úton megelőzte őket. A cél az volt, hogy Varga Judit elvigye a gyerekeit biztonságos helyre, a szüleihez Miskolcra. A lakás előtt Magyar Péter ismét trágárkodott, fenyegetőzött, videózott és a rendőröket emberrablással vádolta. Végül a rendőr felszólítására eltette a telefonját, de továbbra is inzultálta a rendőrt. Varga Judit sógora is megjelent, de nem tudta megnyugtatni Magyar Pétert. A helyszínről végül Magyar távozott, és Varga Judit a gyerekeivel elment a szüleihez.

Dezső András, a HVG jelentésről író újságírója a Telex kérdésére megerősítette, hogy a Mandineren megjelent jelentés megegyezik a hozzá eljutott jelentéssel. Hozzátette, hogy kutatásai alapján a jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel, ahogy azt is ellenőrizte, hogy Varga Judit valóban személyi védelem alatt állt azon a napon. Dezső András cikke után Magyar propagandistának nevezte a több díjjal is rendelkező, oknyomozó újságírót, aki mellett aztán több laptárs, köztük a 444 is kiállt. Varga Judit erről a veszekedésről Hajdú Péter Frizbi című műsorában is beszélt.

Magyar Péter a Mandiner cikke alatt kommentben reagált, melyben azt írja: „Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az is, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.”**

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Magyar Péter sértő megjegyzést tett Dobrev Klára külsejére. A DK ezt követően közleményt adott ki, amelyben elítélte Magyar Péter megnyilvánulását, és felhívta a figyelmet a politikai diskurzus színvonalának megőrzésének fontosságára.