A Most vagy soha! film fogadtatása

Hiába érkeznek az egycsillagos értékelések és a vegyes kritikák, a Most vagy soha! című film Erdélyben lelkes fogadtatásra talált, ahol a nézők állva énekelték a magyar és a székely Himnuszt a vetítés végén.

A Most vagy soha! című történelmi kalandfilm, mely a márciusi ifjak történetét dolgozza fel, az IMDb-n jelenleg 1,8-as értékelést kapott tízes skálán. A film, amely március 14-én debütált a magyar mozikban, kezdetben még rosszabb értékeléseket kapott, és azóta is szélsőséges vélemények kereszttüzében áll. Ennek ellenére a bemutatása első hétvégéjén minden idők legnagyobb magyar filmes bevételét érte el, több mint 75 ezer jegyet adtak el rá, ami több mint 162 millió forintos bevételt jelentett.

A Lóth Balázs, Szente Vajk, Kis-Szabó Márk és Rákay Philip által készített film számos negatív kritikát is kapott, többek között Bencsik András és Bencsik Gábor is kemény szavakkal illette az alkotókat. Azonban Rákay Philip, a film forgatókönyvírója és producere, egy videót osztott meg közösségi oldalán, amelyen látható, hogy a romániai Hargita megyei Kisgalambfalván a nézők állva éneklik a Himnuszt és a Székely Himnuszt a film vetítése után.

Ez a megható jelenet Erdélyben, Kisgalambfalván történt, ahol a Most vagy soha! vetítésekor a stáblista kiírása közben a nézők felállva énekelték a HIMNUSZT és a SZÉKELY HIMNUSZT, ami torokszorító pillanatokat okozott.