Ganxsta Zolee: A gengszterrap és az élet nehézségei

Ganxsta Zolee, a magyar gengszterrap ikonja, a hvg360 előfizetőinek adott interjúban beszélt életútjáról, a zenei hatásokról, a maffiával való kapcsolatáról és személyes életéről. Az Arénában tartandó Ganxsta Zolee és a Kartel 30. születésnapi koncertje előtt adott interjúban többek között arról is mesélt, hogy bár a mindennapi piálással nincs problémája, mégsem érzi magát boldognak.

Ganxsta Zolee, aki valójában Zana Zoltán néven látta meg a napvilágot, a hvg360 interjújában elárulta, hogy a gengszterrap világában nem volt könnyű helyt állni. A műfaj jellegéből adódóan sokan próbálták megtesztelni őket, hogy valóban olyan kemények-e, mint amilyennek mutatják magukat. A kezdeti nehézségek után azonban sikerült jó kapcsolatot kialakítaniuk a valódi keményfiúkkal, akik végül elfogadták őket és a szószólóik lettek.

A zenész elmondása szerint a kezdeti időszakban gyakran kerültek olyan helyzetbe, hogy meg akarták őket verni, de amint barátságokat kötöttek, ezek a fenyegetések megszűntek. Ganxsta Zolee hangsúlyozta, hogy sosem éltek vissza ezzel a helyzettel, és nem kötekedtek feleslegesen.

Az interjúban Ganxsta Zolee őszintén beszélt alkoholfogyasztási szokásairól is. Elismerte, hogy otthon is rendszeresen fogyaszt alkoholt, de röviditalokat nem iszik. A nehéz munka és az edzés mellett is megpróbálja tartani a formáját.

A magánéletéről is megosztott néhány részletet: jelenleg nincs párkapcsolata, és bár van egy szerelme, nem élnek együtt. A zenész elmondta, hogy a korábbi kapcsolatai közül csak kevés volt, amelyet szívesen megtartott volna maga mellett. A feleségével való kapcsolata romlott meg, de a barátságuk a mai napig megmaradt. Ganxsta Zolee szerint könnyen megszerezhet mindenkit, de megtartani senkit sem tud.

Végezetül kifejtette véleményét a társadalmi korrektségről és az álszentségről, amelyekkel szembeszáll. Kijelentette, hogy nem támogatja a fajgyűlöletet és a szexizmust, és csak akkor létesít intim kapcsolatot, ha azt a nő is akarja. Ganxsta Zolee szerint a nők ugyanannyit érnek, mint a férfiak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne jól szórakozni egymással.

A zenei élet nehézségeiről és a családi kapcsolatokról szólva, érdekes párhuzamot vonhatunk Csepregi Éva és fia, Heatlie Dávid kapcsolatával. Csepregi Éva, a Neoton Família legendás énekesnője, bár nagyon jó kapcsolatot ápol fiával, tudatosan távol marad a fia koncertjeitől. Heatlie Dávid, aki a HEATLIE nevű zenekar tagja, elmondta, hogy bár szereti, ha édesanyja eljönne a koncertjeire, nem szeretné, hogy anyja egy fülledt klubban töltse az idejét, vagy hogy az emberek rámutogassanak. Csepregi Éva is úgy érzi, nem szeretne úgy tűnni, mintha kontroll alatt tartaná felnőtt fiát. Ganxsta Zolee esetében is láthatjuk, hogy a személyes és a szakmai élet határainak meghúzása nem mindig egyszerű feladat.