Zalatnay Sarolta a nyugdíjáról és terveiről beszélt

Zalatnay Sarolta az anyagi helyzetéről és jövőbeli terveiről beszélt a Blikknek, kifejtve, hogy a nyugdíja nem elegendő a megélhetésre, és fellépéseiből él.

Zalatnay Sarolta a Blikknek adott interjújában elmondta, hogy a rendszerváltás előtt befizetett nyugdíjjárulékait nem vették figyelembe a nyugellátásánál. Az énekesnő szerint a havi 60 ezer forintos nyugdíja nem sok mindenre elég, és ez a helyzet sokakat érint a korosztályában.

A fellépő szezon közeledtével Zalatnay nem tervez sok pihenést a nyárra, hiszen ez jelenti számára a megélhetést. Az énekesnő hozzátette, hogy a "mindhalálig rock & roll" jelszóhoz tartja magát, és addig szeretne aktív maradni, amíg van rá igény.

Zalatnay megemlítette, hogy régi dalai is új hangzást kaptak az elmúlt időszakban, és garázskoncerteket is tervez. Az interjúban említést tett arról is, hogy Falusi Mariann is hasonló anyagi gondokkal küzd.

Az énekesnő az év első hónapjaiban nem tétlenkedett, kőkeményen dolgozott dalainak felújításán és frissítésén. Harmincnégy dalról van szó, amelyeket már elfelejtettek, vagy ő maga nem szeretett annyira régen, hogy gyakran előadja őket. Tervei között szerepel egy négyállomásos garázskoncert is, amelyek közönség nélküli, de hangulatos események lesznek, hasonlóan a pandémia alatti időszakhoz.

Zalatnay Saroltának távoli tervei is vannak, többek között egy film, amely az életéről szólna, és amelyet nagyon szeretne, ha elkészülne. Emellett hangoskönyvek készítését is tervezi az összes könyvéből.

Cini szerencsésnek érzi magát, mert a lánya, Niki mellette áll, aki a legfőbb támasza. Niki kislányként még a színpadon is fellépett édesanyjával, de ma már a vendéglátásban dolgozik, és üzletvezetőként tevékenykedik. Segít édesanyjának a közösségi oldalak kezelésében és a számítógépes problémák megoldásában is. Zalatnay elmondta, hogy bár korábban remélte, lánya követi majd őt a színpadon, Niki nem szeretne a színpaddal kapcsolatos tevékenységeket végezni, mivel nem kívánja elviselni a bántásokat, amelyeknek az előadóművészek ki vannak téve.