Owen Wilson nem vállalta el az O.J. Simpsonról szóló film főszerepét

Owen Wilson színész nemet mondott a The Juice című, O.J. Simpson gyilkossági ügyét feldolgozó film főszerepére, amelyért 12 millió dolláros gázsit ajánlottak neki.

A tervek szerint az O.J. Simpson gyilkossági ügyéről szóló film, a The Juice ősszel kerülhet a mozikba. A szatirikus thriller rendezője, Joshua Newton 2015 óta dolgozik a projekten, melynek középpontjában egy Douglas McCann nevű ügyvéd áll, aki O.J. Simpson ügyével foglalkozik, és számos összeesküvés-elmélettel találkozik. Newton szerette volna, ha Owen Wilson alakítja McCann karakterét, és bár egy találkozót is lebonyolítottak, a színész végül elutasította a szerepet.

A rendező elmondása szerint Wilson tökéletes választás lett volna a szerepre, és az ügynöke is szerette volna, ha elvállalja. A találkozó során azonban Wilson felállt az asztaltól és kijelentette, hogy nem hajlandó főszerepet vállalni egy olyan filmben, amely azt sugallja, hogy O.J. Simpson ártatlan. A színész ezzel teljes mértékben elhatárolódott az alkotástól.

Joshua Newton szeretné, ha a film bemutatója október 3-án lenne, ami azon a napon lesz, amikor 30 évvel ezelőtt O.J. Simpsont ártatlannak mondták ki a bíróságon. A rendező nem fedte fel, hogy ki veszi át Wilson helyét, de a film további szereplői között szerepel Charlotte Kirk, aki Nicole Brown Simpsont, és Boris Kodjoe, aki magát O.J. Simpsont fogja alakítani.