Kiütötte a Frankfurtot, beállította a Benfica hat évtizedes rekordját a Leverkusen

Idénybeli 48. tétmérkőzését is veretlenül lejátszva csúcsot állított be a Bayer Leverkusen, amely az Eintracht Frankfurt vendégeként győzött vasárnap 5–1-re a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában – emelte ki a Magyar Távirati Iroda.

Xabi Alonso vezetőedző alakulata sikerével beállította a Benfica európai veretlenségi rekordját, a lisszaboni alakulat 1963 decembere és 1965 februárja között 48 tétmérkőzésen nem talált legyőzőre valamennyi sorozatot figyelembe véve.

A Leverkusen már megnyerte a Bundesligát, az Európa-liga elődöntőjében pedig 2–0-ra győzött az első meccsen az AS Roma vendégeként.

A Frankfurt otthonában Granit Xhaka találatával szerezte meg a vezetést a bajnok, szünetben pedig 2–1-re állt. Fordulás után Exequiel Palacios, Jeremie Frimpong, majd a hosszabbítás előtti pillanatokban – Palacioshoz hasonlóan tizenegyesből – Victor Boniface talált a hazai kapuba.

A következő szint, a 49 meccses széria, ami két topligás csapatnak sikerült ebben az évszázadban, az Arsenalnak és a Juventusnak. Az angolok 2003-2004-ben állították fel a rekordjukat, az olaszok 2011-12-ben. A Leverkusennek a 49. veretlen meccs már a jövő csütörtökön összejöhet az AS Roma elleni visszavágón, és ha így lesz, akkor garantáltan bejutnak az Európa Liga dublini döntőjébe.

A Bundesligában még soha, egyetlen csapat sem tudott veretlenül bajnoki címet szerezni. A Bayernek már csak két meccset kell átvészelnie ahhoz, hogy ilyen szempontból is történelmivé tegye a szezonját. Az utolsó előtti fordulóban a VfL Bochum idegenben, a szezonzárón az Augsburg vár Alonsóékra a BayArénában.

A következő bűvös szám már az 53-as lehet, ezt a sorozatot Bayern München állította fel 2012 és 2014 között, amikor Jupp Heynckes volt a vezetőedző, és összejött a mesterhármas. A szerb Crvena Zvezda és a Porto lendülete még ennél is tovább tartott ki, igaz a szerb bajnokság nagyon messze van most egy topligától, a portugál bajnokság azért veretesebb. A 21. század abszolút rekordere viszont a gibraltári Lincoln, amelyik 2009 és 2014 között 88 találkozót hozott le veretlenül.