Udvaros Dorottya és a Nemzeti Színház szerződési vitája

Udvaros Dorottya távozásának ügye egyre bonyolultabbá válik, a Nemzeti Színház és a színésznő eltérő álláspontot képvisel a szerződésük kapcsán.

Udvaros Dorottya a Magyar Hangban megjelent interjúban megerősítette, hogy Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését, így jelenleg az utolsó évadát tölti a Nemzeti Színházban. Ezzel szemben a Nemzeti Színház közleményben hangoztatta, hogy a színésznő határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, amelyet nem szüntettek meg.

A színésznő szerint egy márciusi megbeszélésen Vidnyánszky közölte vele, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését, és a még futó darabjaira május közepén egyedi szerződést kap. Vidnyánszky Attila az Origónak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy szerződésmódosítást ajánlott Udvaros Dorottyának, hasonlóan ahhoz, amit korábban Törőcsik Marinak is felajánlott.

Az igazgató kijelentette, hogy senki sem szüntetett meg szerződést, és hogy ő sosem alkalmazott retorziókat a munkatársaival szemben a közéleti szerepvállalásuk miatt. Ugyanakkor megjegyezte, hogy míg Törőcsik Mari nem politizálta a színházi munkáját, Udvaros Dorottya ezt folyamatosan teszi.

Vidnyánszky azt is megerősítette, hogy több színész távozik a színházból, de szerinte ez tíz év után természetes folyamat, és a szakmánk része. Azt is hozzátette, hogy a balesetet szenvedők szándékáról még nincs információja.