Több mint 140 méteres bagettet sütöttek Franciaországban, világrekordot állítottak fel

Tizenkét péknek sikerült megdöntenie a világ leghosszabb bagettjének világrekordját, ugyanis vasárnap egy 140,53 méteres bagettet sütöttek, amit a Guinness a helyszínen hitelesített.

Franciaországban másodpercenként körülbelül 320 bagettet adnak el, és bár az elmúlt öt évben az olaszországi Comóban működő pékcsapat birtokolta a világ leghosszabb bagettje címet, most a párizsi pékek győzelmet arattak olasz riválisaik felett.

A pékek hajnali 3-kor kezdtek el dolgozni a bagetten, abban a reményben, hogy megdöntik az eddigi 132,62 méteres rekordot, amit az olaszok állítottak fel 2019-ben. Az olaszok 2015-ben is birtokolták a címet, amikor a milánói expón egy 122 méteres bagettet sütöttek.

A Suresnes önkormányzata a közösségi médián keresztül tudatta a világgal, hogy megdőlt a leghosszabb bagett világrekordja, és a Suresnes-ben készült bagett 140,53 méteres. A pékek órákon át gyúrták, formázták és sütötték a bagettet, és mintegy 14 órával később erőfeszítéseiket siker koronázta.

Egy helyi lakos a Le Parisien újságnak nyilatkozva azt mondta, ha van egy rekord, amelynek Franciaországban a franciáké kellene lennie, akkor az a leghosszabb bagett rekordja. Ezt az érzést a Suresnes-i Terrasse du Fécheray teraszán összegyűlt pékek is osztották.

Az eseményt népszerűsítő közlemény szerint a szervezők ismertették, milyen kimerítő kihívás elé állították a pékeket. A tésztát a helyszínen gyúrták, formázták, majd a közönség előtt, egy sátor alatti sütőben sütötték meg. A bagettet később feldarabolták, és megosztották a lakossággal, valamint szétosztották a Suresnes utcáin élő emberek között.