Súlyos baleset a Richter Cirkuszban

A Richter Flórián Cirkusz szombat délutáni előadásán történt baleset során egy néző súlyosan megsérült, amikor a Flying Henríquez légtornászcsoport produkciója közben egy acél karabiner helyett egy oszlop a fejébe csapódott. A baleset következtében a nézőt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A Blikk információi szerint a 18 éves David Henríquez elvétett egy mozdulatot és lezuhant, melynek következtében a védőháló tartóoszlopa a nézőtérre dőlt. A hatalmas fém rúd még az ötödik sorban is veszélyeztette a nézőket. Egy középkorú férfi súlyosan megsérült, többen pánikba estek.

Kovács Péter, egy szemtanú szerint egy rosszul rögzített karabiner szakadt el, és a férfi fejébe csapódott. Azonban egy másik szemtanú, egy anyuka az RTL-nek elmondta, hogy a baleset során valójában egy vasrúd dőlt rá a férfinak a fejére. A balesetet szenvedett férfit mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, ahol állapotát azóta már stabilizálták.

Egy másik szemtanú, Enikő elmondása szerint a férfi tiszta vér volt a feje, lecsúszott a székről, elájult. A gyerekek sokkos állapotban voltak, és a szülők kimenekítették őket. Egy anyuka szerint a kislányuk miatt kerültek sokkos állapotba, mert ő is rosszul lett a hangoktól és a látványtól.

A cirkusz igazgatója, Richter Flórián a rendőrségi vizsgálat lezárásáig nem kívánt nyilatkozni a balesetről. A cirkusz az aznap esti előadást lemondta, és belső intézkedéseket rendelt el a hasonló események megelőzése érdekében. A cirkuszigazgató megjegyezte, hogy sajnálja a történteket, és lesújtotta őket az, ami történt. A cirkusz vasárnap már két időpontban várta a nézőket, azonban a légtornászok nem léptek föl.

Horváth László ügyvéd szerint a cirkusz kártérítési kötelezettségre számíthat, nemcsak a sérülttől, hanem azoktól is, akikben riadalmat keltett az eset. A hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt fog eljárni az ügyben.

A Richter Cirkusz nem először áll balesetek középpontjában. Korábban több incidens is történt, például 2024 áprilisában a Diorios motoros csoport egyik tagja esett le a 'halálgömb' legmagasabb pontjáról, és 2023 októberében Hódmezővásárhelyen egy artista zuhant le a halálkerékből.