Még a traumából is nyálas szerelmi sztorit farag a legfelkapottabb írónő

Újabb Colleen Hoover-könyvből készül hamarosan film: a Verity című regényt is adaptálják. A TikTokon óriási népszerűségnek örvendő írónő Velünk véget ér című bestsellerén alapuló film pedig már augusztusban megjelenik. De mit érdemes tudni a szerzőnőről, akiért milliók rajonganak?

Colleen Hoover, ismertebb nevén CoHo Verity című regényéből az Amazon MGM Studios készít filmet. A projektet az Eat the Cat Nick Antoscája és Alex Hedlundja vezeti, Hillary Seitz pedig a forgatókönyvön dolgozik, aki olyan filmeket jegyez, mint az Álmatlanság, a Sasszem és a Megbocsáthatatlan.

A regény főhőse Lowen Ashleigh, egy küszködő író, aki Jeremy Crawfordtól, a híres szerzőnő, Verity Crawford férjétől kap állást, hogy befejezze felesége sikeres thrillersorozatát. Ashleigh hamarosan felfedezi Verity megdöbbentő kéziratait és a Crawford család sötét múltját.

A Verity eredetileg 2018-ban magánkiadásban jelent meg, majd a Grand Central Publishing 2021-ben megvásárolta a jogokat. A könyv több mint 103 hetet töltött a The New York Times bestseller-listáján, és 2023-ban több mint egymillió példányban kelt el.

Colleen Hoover a TikTok BookTok szekciójának köszönhetően vált ismertté, és regényei széles körben elérhetők Magyarországon is. A Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta, és Velünk véget ér című regényéből készült film 2023 augusztus 9-én kerül az amerikai mozikba, Blake Lively és Justin Baldoni főszereplésével.

Hoover művei a new adult és young adult kategóriákba sorolhatók, és bár főként románcokat ír, más műfajokban is megpróbálkozott, mint például a paranormális jelenségekről szóló Layla vagy thrillerek. A szerző 2021-ben az amerikai top 10-es eladási listán szereplő könyvek felét írta.

A szerző regényei gyakran sötét témákat dolgoznak fel, mint például bántalmazó kapcsolatok és mérgező férfiasság. Hoover személyes kötődést érez ezekhez a témákhoz, hiszen apja bántalmazta édesanyját, ami a Velünk véget ér című regény írását is inspirálta.

Néhány olvasó szerint a könyvek megváltoztatták a családon belüli erőszakkal kapcsolatos szemléletüket, mások azonban kritizálják a témaválasztást és a karakterek ábrázolását. A The Northern Iowan cikkében például rossznak nevezték a könyveket, mert az abúzust romantikus fantáziaként ábrázolják.

A szerző stílusa és a témák ismétlődése azt sugallja, hogy Hoover tudja, mit ír, és kinek. Azonban a kritikusok szerint ezek a témák nem olyanok, amelyeket dicsérni vagy előtérbe helyezni kellene. Hoover a közösségi médiában tiltással és beszólásokkal reagált a kritikákra.

(Borítókép: Colleen Hoover 2023. április 26-án. Fotó: Taylor Hill / FilmMagic / Getty Images)