A Manchester City négygólos győzelemmel lépett közelebb a címvédéshez

A Manchester City fontos lépést tett a Premier League címvédése felé, miután négygólos győzelmet aratott a Brighton ellen idegenben. Pep Guardiola csapata ezzel egy pontra megközelítette az éllovas Arsenalt, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszva.

A címvédő Manchester City minden hátralévő bajnoki mérkőzését kulcsfontosságúnak tekinti, hiszen céljuk, hogy ismét a Premier League trónjára kerüljenek. A csapat a Bajnokok Ligájából való kiesés után, és az FA-kupa döntőjébe jutás következtében, a Brighton otthonában gyűjtötte be a kötelező három pontot.

A csütörtök esti mérkőzésen az első kaput eltaláló lövés Danny Welbeck nevéhez fűződött, de az első gól a vendégeké volt: Kyle Walker beadását Kevin De Bruyne fejelte a hálóba. Nem sokkal később Phil Foden is betalált, majd ő maga szerezte a következő gólt Bernardo Silva passzából. A folytatásban még az argentin világbajnok Julian Alvarez is betalált, kiütésessé téve a City győzelmét.

A félidőben már háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a City, és a második félidőben Julian Alvarez is eredményes volt, így a manchesteri együttes gond nélkül hozta a kötelező győzelmet.

A győzelemmel a Manchester City 76 pontot gyűjtött a bajnokságban, így egy ponttal van lemaradva az Arsenal mögött, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. A Liverpool, amely szerdán vereséget szenvedett az Everton ellen, gyakorlatilag kiesett a bajnoki címért folyó versenyfutásból, és jelenleg 74 ponttal a harmadik helyen áll.

Négy fordulóval a szezon vége előtt úgy tűnik, az Arsenal és a Manchester City között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

Premier League, 29. forduló eredménye:

  • Brighton – Manchester City 0–4 (0–3)

A tabella:

    1. Arsenal – 77 pont
    1. Manchester City – 76
    1. Liverpool – 74
    1. Aston Villa – 66
    1. Tottenham Hotspur –  60
    1. Manchester United –  53
    1. Newcastle United – 50
    1. West Ham United –  48
    1. Chelsea – 47
    1. Bournemouth – 45
    1. Brighton –  44
    1. Wolverhampton Wanderers – 43
    1. Fulham –  42
    1. Crystal Palace – 39
    1. Brentford – 35
    1. Everton – 33
    1. Nottingham Forest – 26
    1. Luton Town – 25
    1. Burnley – 23
    1. Sheffield United – 16

*Az Evertontól nyolc, a Nottingham Foresttől négy pontot levontak.