Két elszabadult ló vágtatott végig London utcáin

Szerda délelőtt öt elszabadult ló rohangált London belvárosában, a nyereggel és kantárral felszerelt állatokat több helyszínen, többek között Aldwych közelében és a Tower Bridge-nél is látták, az egyik ló látszólag véresen szelte az utakat.

A közösségi médiában megjelent fekete és szürke lóról készült fényképek és videók tanúsága szerint a lovak kantárral és nyereggel felszerelve vágtáznak végig London utcáin, miközben egy kék lámpákkal felszerelt autó is követte őket. A Sky News információi szerint a Household Cavalry, azaz a brit Háztartási Lovasság öt eltévedt lováról van szó.

A londoni rendőrséghez reggel 8:40 körül érkezett bejelentés az elszabadult lovakról, amelyeket a Limehouse melletti országúton fékeztek meg, és jelenleg a hadsereg lovasbokszára várnak, hogy elvigyék és ellássák őket. A lovak állatorvosi ellátásban részesülnek, az egyiken súlyos sérülés nyomai láthatók.

Az események során a mentőszolgálatot is riasztották, és a Daily Mail értesülései szerint összesen öt ember sérült meg három különálló incidensben, amelyek a Buckingham Palace Roadon, a Belgrave Square-en és a Chancery Lane és a Fleet Street kereszteződésénél történtek. A sérültek között van egy katona is, aki az egyik lovon ült, és a Buckingham Palace Roadon történt ütközés során leesett a nyeregből. A lovak a Whitehallban található Horse Guards Parade-en tartott napi reggeli gyakorlatuk közben ijedtek meg és szabadultak el.

A The Telegraphnak nyilatkozó szemtanú szerint a katona az ütközés után esett le a lóról, és a parkoló autó véres lett. Egy másik szemtanú is megerősítette az ütközést, amelytől a másik ló is megijedt, és látható volt, hogy a lovak megsérültek a betört szélvédőtől. A Daily Mail hozzátette, hogy az egyik ló egy emeletes busznak is nekirohant, összetörve annak szélvédőjét. A rendőrség és a hadsereg közleménye szerint mostanra az összes lovat befogták.

A Guardian szerint a lovak nagyjából fél kilenc körül szabadulhattak el, és elég nagy távolságot megtettek a forgalmas belvárosban, mire sikerült őket megfékezni. A BBC azt írja, az egyik ló egy parkoló turistabusz szélvédőjének ütközött neki, ekkor sérült meg. A hadsereg délben közölte, hogy az összes lovat sikerült elfogni, állatorvoshoz szállítják őket, és a lovasok is orvosi ellátást kapnak. A hadsereg közlése szerint a lovak közül csak kettő sérült meg. A londoni mentőszolgálatok közlése szerint legalább négy ember megsérült az incidensben. A hadsereg szóvivője szerint a lovak egy rutingyakorlat során szabadultak el, és mostanra mindegyik állat visszatért a helyére, a sérülteket ellátták.