Nagy Feró Magyar Péterről: "Ügyesen csinálja a dolgát, ezért nem kell valakit megszólni"

Nemrég a Fidesz EP-kampányának megnyitóján Nagy Feró megváltozott véleményt alkotott Magyar Péterről, és elismerően nyilatkozott róla.

Április 19-én Orbán Viktor a Millenárison mutatta be a Fidesz választási manifesztumát, ahol a kampánynyitó nem volt sajtónyilvános, de a helyszínre érkezőket nem kordonozták el olyan kiterjedten a sajtótól, mint tették azt Orbán Viktor évértékelőjén. A Fidesz Európai Parlamenti kampányának megnyitójára meghívást kapott Nagy Feró, a Beatrice együttes frontembere, ahol a Blikk riportere arról kérdezte, vajon Magyar Péter hangfelvételei árthatnak-e a Fidesznek. Nagy Feró válasza szerint nem foglalkozik Magyar Péterrel, és úgy véli, hogy a hangfelvételek nem jelentenek veszélyt a párt számára.

Korábban Nagy Feró kritikusan nyilatkozott Magyar Péterről, mondván, nem szimpatizál a viselkedésével, és nem helyesli, hogy valaki "visszaszarik a fészekbe", ahonnan kiszállt. Azonban mostanra megváltozott a véleménye, és úgy látja, hogy Magyar Péter ügyesen kezeli az életét. "Most meg már máshogy gondolom, kicsikét reálisabban azt mondom, hogy éli az életét. Ügyesen csinálja a dolgát, ezért nem kell valakit megszólni, mert éli az életét és próbál érvényesülni. Meg kell bocsátani neki, hát menjen, csinálja a dolgát, aztán majd meglátjuk, az idő mit hoz" – mondta a Blikknek.

A kampánynyitó eseménye zárt ajtók mögött zajlott, bár a helyszín nem volt elrejtve kordonok mögött, és a Blikk stábja könnyedén jutott be a Millenáris területére. A rendőrség először figyelmeztette őket, hogy a park magánterület, így a forgatás nem engedélyezett, de a rendezvény kezdetéhez közeledve lazítottak a szigoron, így a stáb néhány vendéggel, köztük Nagy Feróval is tudott beszélgetni.

Közben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Magyar Pétert illetően kijelentette, hogy az alelnök nem ép elméjű, és „ennek kezeléséhez nem bíróság kell, hanem egy másik intézmény”. Kocsis elutasította a feljelentés gondolatát, amit Dúró Dóra és a Mi Hazánk fontolgat, mondván, hogy Magyar Péter provokációi és hazugságai csak arra jók, hogy a média foglalkozzon vele. Kocsis azt is hozzátette, hogy az elmúlt 20 évben alig találkozott Magyarral, és sosem beszéltek említést érdemlően egymással.

Magyar Péter korábban állította, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese rendszeresen egyeztet Kocsis Mátéval, és hogy a Mi Hazánk képviselői a Fidesz fizetési listáján vannak, amit a párt és Dúró Dóra határozottan cáfoltak, és bejelentették, hogy feljelentik Magyart rágalmazásért. Kocsis Máté a kapcsolatokat illetően kijelentette, hogy „semmi dolga vele, nem szoktak egyeztetni”, és az utolsó találkozásuk is csak egy udvarias köszönés volt a parlament folyosóján.

Magyar Péter továbbá azt is állította, hogy Kocsis Máté a napjait pezsgőzéssel és borozással tölti a Várban, ami szerint Kocsis „csúnya, alaptalan dolog”.