Lezárják a Szabadság hidat a hétvégén 

A Szabadság hidat lezárják péntek estétől vasárnap éjfélig az Európai Unióhoz csatlakozás 20. évfordulója alkalmából tartandó rendezvény miatt, ami változásokat eredményez a közúti és a közösségi közlekedésben - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Május 3-án, pénteken 18 órától 5-én, vasárnap éjfélig nem lehet majd használni a hidat, és esténként a Fővám teret is lezárják a Közraktár utca és a Bakáts utca közötti szakaszon. A közlekedési változások érintik a pesti oldalon közlekedő 47-es, 48-as és 49-es villamosokat is, amelyek helyett az 3-as és 4-es metróval, valamint a 9-es és 72-es buszjáratokkal lehet utazni, míg Pest és Buda között a 4-es metró, illetve a 7-es és a 133E buszok jelentenek alternatívát.

A Szabadság híd lezárása miatt a Veres Pálné utcából nem lehet kihajtani a Vámház körútra, a Só utcán keresztül azonban elérhető a Belgrád rakpart, és onnan az esti órákban kivéve, vissza is lehet hajtani a Vámház körútra.

Minden este, pénteken 21 órától, szombaton és vasárnap pedig 19.30-tól 24 óráig a Vámház körutat is lezárják a Fővám tértől a Lónyay utcáig. Ebben az időszakban a Belgrád rakpartról és a Salkaházi Sára rakpartról csak a Havas utca felé lehet továbbhaladni. A Vámház körút és Lónyay utca csomópontjából nem lehet a Szabadság híd felé kanyarodni, a Közraktár utcában pedig a Boráros tér felől érkezőket a Bakáts utcán át a Lónyay utcába irányítják. A Közraktár utcában a Fővám tér és a Bakáts utca közötti szakaszon a Salkaházi Sára rakpart felé, illetve a Boráros tér felé is lehet közlekedni.

A turistabuszok számára esténként a Fővám tér környékén kijelölt terelőutak nem lesznek használhatók. A Boráros tér felől érkező autóbuszok csak a Bakáts utca és Lónyay utca útvonalon tudnak továbbhaladni. Több villamos- és autóbuszjárat is módosított útvonalon közlekedik a lezárások miatt.

(MTI)