„K*rvára irritáló vagy és megöllek!″ – ököllel és székkel támadt tanárnőjére egy szolnoki diák

Székkel és ököllel támadt meg egy 17 éves szolnoki diák a történelem-tanárnőjét, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, többek között töréseket és zúzódásokat. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt az elkövető ellen.

A támadás a kilencedikeseknek tartott történelem órán történt, amikor a diák előzetes engedély nélkül kiment a mosdóba, majd visszatérésekor a tanárnő mellé ült le. A tanárnő szóvá tette, hogy a diák nem kért engedélyt, mire a fiú azt válaszolta, hogy legközelebb fog – ezt követően azonban a tanárnő felszólította, hogy folytassák a megkezdett feladatot, ami a diákot még inkább felbőszítette.

A diák ezután fenyegetőzve a tanárnő felé indult a székkel, és többször megütötte, aki próbált védekezni és kihátrált a folyosóra. A fiú tovább követte és ököllel többször arcon ütötte. A tanárnő végül a tanári szobába menekült.

A támadás következtében a tanárnő zúzódásokat és töréseket szenvedett, melyek nyolc napon túl gyógyulnak. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetőre, valamint pártfogó kirendelését és pszichoterápiás kezelését szorongás és agresszió kezelése céljából.