Tovább dőlhet a kártyavár a Red Bullnál: újabb kulcsember távozhat Verstappenéktől

A Red Bull Racing sportigazgatója, Jonathan Wheatley is távozhat az osztrák istállótól, miután megelégelte a csapaton belüli hatalmi harcokat és Christian Horner csapatfőnök lezáratlan szexuális zaklatási ügyét. Ezzel a világbajnoki címvédő csapat újabb kulcsfigurát veszíthet el.

Adrian Newey, a Red Bull Racing vezető mérnöke bejelentette, hogy 2025-től máshol folytatja pályafutását, és úgy tűnik, nem ő az egyetlen, aki távozni készül az osztrák istállótól. Ez a fejlemény komoly aggodalomra ad okot Max Verstappen és csapattársa, Sergio Pérez számára a jövőt illetően.

Jól értesült források szerint a Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley is fontolgatja a távozást. Wheatley 2006 óta van a csapatnál, és fontos szerepet játszott a boxkiállások tökéletesítésében.

A sportigazgató korábban a Renault és a Benetton csapatainál is dolgozott, mielőtt a Red Bullhoz csatlakozott volna. A The Times értesülései szerint Wheatley már felvette a kapcsolatot más csapatokkal is, és konkrétan az Alpine és a Sauber csapatokkal tárgyalt a lehetséges átigazolásról.

Amennyiben Wheatley valóban elhagyja a Red Bullt, a csapat egy újabb kulcsfigurát veszítene el, ami tovább gyengítheti a háromszoros világbajnok Max Verstappen és csapattársa, Sergio Pérez versenyképességét.