Miskolci gyilkosság: Cseh férfi ölte meg a fiatal magyar nőt

A Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a 26 éves cseh férfit, aki a miskolci Tiszai pályaudvar közelében lévő bokros területen megölte egy fiatal magyar nőt.

A tragédia a miskolci Tiszai pályaudvaron kezdődött, ahol a nő és a gyanúsított cseh férfi kézen fogva sétáltak a peronon, majd együtt bementek az állomás mosdójába. Ezt követően egy közeli üzemi terület bokros részén a magyar nő levetkőzött, és állva közösült a cseh férfival, aki az aktus után elvágta a nő nyakát.

Jogg Zsolt, a Borsod Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint a cseh férfi a kihallgatás során beismerte tettét, és úgynevezett "filmszakadásra" hivatkozott. Elmondása szerint a pályaudvar környékén ivott sört, majd megismerkedett a nővel, és gesztikulálva megállapodtak a szexuális aktusban. Az aktus után dührohamot kapott, fojtogatni kezdte a nőt, majd elvesztette az eszméletét. Amikor magához tért, véres kezekkel találta magát, és rádöbbent, hogy megölte a nőt.

Az ügyész hozzáfűzte, hogy a cseh férfi a bűncselekmény után vonatra szállt, és Füzesabonyban fogták el. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását.