Budai kórházban történt betegtámadás és Árpád hídi tragédia

Három év letöltendő börtönbüntetést kapott az a férfi, aki alvó betegeket fosztott ki egy budai kórházban, míg az Árpád hídon történt halálos gázolás ügyében újabb gyanúsítottat hallgattak ki.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség tájékoztatása alapján a 36 éves budapesti férfi 2024. április 23-án éjjel több kórterembe is besurrant, és az ott alvó betegek mobiltelefonjait lopkodta el, összesen több mint 175 ezer forint értékben. A tettest a bűncselekmény után másnap hajnalban elfogták, a nála talált telefonokat pedig lefoglalták és visszaadták a tulajdonosaiknak. A gyorsított eljárásban a bíróság négy rendbeli kifosztás miatt ítélte el, és bár a férfi és védője enyhítésért fellebbeztek, jelenleg letartóztatásban van, és így várja a másodfokú bíróság döntését. Az esetről biztonsági kamera is rögzített felvételt, amelyen jól látható, ahogy a férfi bemegy az egyik betegszobába, majd kijön, és egy újabb betegszoba előtt áll meg.

A tavaly júliusban az Árpád hídon történt baleset kapcsán a 24.hu információi szerint egy újabb gyanúsítottat, egy BMW sofőrjét hallgatták ki. A tragédiát egy hirtelen kialakult verseny okozta, amelyben a Mercedes mellett két BMW is részt vett, és mindhárom jármű jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, ami a szalagkorlátba csapódott, és elgázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost, aki a baleset következtében életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség szerint a most kihallgatott BMW sofőrje jelentős sebességtúllépéssel közlekedett, és nekiütközött a korábbi balesetben felborult Mercedesnek. A gyanúsított panasszal élt a döntés ellen, de a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az alaptalansága miatt elutasította. A nyomozás még folyamatban van, és többek között azt is vizsgálják, hogy a Mercedes menetstabilizátora ki volt-e kapcsolva a baleset idején, valamint hogy a feltuningolt autók teljesítményét illegálisan növelték-e.

A Mercedes sofőrje bűnösségét beismerte, de a versenyzést tagadta, és azt állította, hogy csak a mögötte érkező BMW miatt gyorsított fel. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, de később bűnügyi felügyelet alá került, és jelenleg nyomkövetővel figyelik.