Molnár Zsolt gyanúsítottként kihallgatva

Molnár Zsoltot, az MSZP országgyűlési képviselőjét, vesztegetési ügyben gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. A politikus az RTL Híradójának nyilatkozva kifejtette, hogy így "végre tisztázódhat, hogy sem bőröndben, sem táskában, sem zacskóban" nem fogadott el 40 millió forintnyi kenőpénzt.

A kihallgatás után Molnár bejelentette, hogy panaszt tett az alaptalan gyanúsítás ellen, és továbbra is állítja, hogy ártatlan. Az MSZP válaszában az RTL-nek kijelentette, hogy a párt bizalma töretlen Molnár iránt. Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésnél "befolyással üzérkedés bűntette" miatt, amit a mentelmi bizottság támogatott, és maga Molnár is kezdeményezett. Molnár Zsolt mentelmi jogát április 10-én függesztette fel a parlament.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a BKV 2019 elején indított közbeszerzési eljárást informatikai üzemeltetésre és fejlesztésre, amelyre egy cég tett ajánlatot. Baja Ferenc, volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő, 2019 júniusában Budapesten találkozott egy befolyásos férfival, aki a pályázó cég működésében döntő szerepet töltött be, és aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter állítólag 30 millió forintot kért azért, hogy ne akadályozza a nyertes pályázó szerződéskötését. Az ügyészség szerint Molnár Zsolt is értesült erről, és megkérte Baja Ferencet, hogy számára is szerezzen 40 millió forintot, cserébe a szerződés támadásának elmaradásáért. Baja Ferenc ezt követően közölte a férfival, és a cég végül megnyerte a tendert, majd 2019 augusztusában állítólag átadott 40 millió forintot Molnár Zsoltnak egy budapesti parkban.

Molnár Zsolt korábban úgy nyilatkozott, hogy „koholt vádak alapján próbálják besározni őt”. Szerinte a történetből annyi igaz, hogy egyszer találkozott F. Zsolttal, akivel 20 percet beszélgettek egy parkban. Pénzt nem kapott állítása szerint, F. pedig egy számlagyáros ügyben csak a saját bőrét menti szocialista politikusok bemártásával.

A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy az ügynek egyébként már több szocialista gyanúsítottja van: Baja Ferenc volt miniszter mellett, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Tóth Csaba, a zuglói szocialisták erős embere. Egy vallomás szerint 300 millió forint vesztegetési pénzről lehet szó.