Vasárnapi időjárás előrejelzés

A hét utolsó napján változékony időre kell számítanunk, több helyen záporok és zivatarok zavarhatják meg a napsütést, ráadásul az ország egyes részeire riasztást is kiadtak.

A vasárnapi időjárás Budapesten kezdetben többnyire naposnak ígérkezik, csupán néhány fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja meg az égboltot, de a déli óráktól záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A déli-délnyugati szél időnként megélénkülhet, és a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet délután 23 és 29 fok között alakulhat, míg késő este 19 fok körül várható.

Az ország más részein is hasonlóan sok napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők kísérhetnek. Délután azonban, különösen a Duna vonalától keletre, megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkülhet, zivatarok környezetében pedig erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között mozoghat, estére pedig 13 és 20 fok közé hűlhet a levegő. A Hungaromet Facebook oldala szerint az ország egy részére riasztást is kiadtak a zivatarok miatt.

Hétfőn a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, de csapadékra leginkább északkeleten kerülhet sor futó zápor vagy esetleges zivatar formájában. A déli-délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A hajnali órákban a hőmérséklet 7 és 14 fok között alakulhat, míg a nap legmelegebb részében 24-28 fokot is mérhetünk. Az Időkép észrevételei szerint, a napfelkelte előtti órákban a derült időnek köszönhetően idén már negyedik alkalommal észlelhetjük a sarki fényt Magyarország égboltján, amit az elmúlt 24 órában bekövetkezett két X-osztályú napkitörés okozhat.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden egy hidegfront érkezése várható, amelynek hatására az ország északi és nyugati részein kezdve egyre több helyen jöhetnek létre záporok és zivatarok. Egyes területeken hevesebb zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással és viharos széllel. A nyugati-északnyugati szél több helyen élénkülhet meg. Délután a déli és délkeleti területeken 24 és 28 fok közötti maximumok várhatók, míg másutt a hőmérő higanyszálai 19 és 23 fok között ingadozhatnak.

Szerdán továbbra is borús időre kell készülni esővel, záporral és helyenként zivatarral kiegészülve. Az északi-északkeleti szél sok helyen élénkül meg, néhol erősödik. A maximum hőmérsékletek ezen a napon 16 és 23 fok között várható.

Csütörtökön már több napsütésre lehet számítani, bár keleten és északkeleten még előfordulhatnak elszórtan futó záporok. Az északi szelet nyugaton erős lökések kísérhetik. A délutáni órákban a hőmérők által mutatott értékek 17-24 fok között alakulnak majd várhatóan.