A másodikos Bercel hősies cselekedete egy születésnapi ajándékkal

Bercel, a nyolcéves budai kisfiú, aki rajong a tűzoltókért és maga is lánglovagnak készül, egy születésnapi ajándékkal hárított el egy vészhelyzetet. A rózsadombi laktanyában kapott tűzoltókészülékkel megakadályozta egy nagyobb tűz kialakulását.

A baleset egy véletlen rossz mozdulat következtében történt, amikor a serpenyőből kifröccsenő olaj lángra kapott. Eszter, Bercel édesanyja, nem esett pánikba, hanem fedővel próbálta eloltani a tüzet, és segítségért kiáltott fiának. Bercel, aki a tűzoltóktól kapott egy mini oltókészüléket születésnapjára, azonnal cselekedett. Kihúzta a biztosítószeget, és átadta az oltókészüléket édesanyjának, mivel ő nem érte el a konyhapultot. Miközben Eszter oltotta a tüzet, Bercel megnyomta a riasztórendszer pánikgombját, és így hívta a tűzoltókat.

A rózsadombi tűzoltók meglepődtek, amikor a riasztásra érkezve Bercel nyitott nekik ajtót. Emlékeztek rá, hogy korábban adták át neki az oltókészüléket, remélve, hogy sosem kell majd használnia. Büszkék voltak arra, hogy az ajándék hasznosnak bizonyult, és hogy Bercelt kioktatták annak kezelésére.

Rozsos Zsolt, a Rózsadomb Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke is elismeréssel szólt Bercelről. Az egyesület tagjai gratuláltak a fiúnak, és remélik, hogy egyszer valóban tűzoltó lehet belőle. Az egyesület nyitott arra, hogy a gyerekek megismerjék a tűzoltók munkáját, és olyan bátor, talpraesett fiatalokat neveljenek, mint Bercel. Rozsos Zsolt kiemelte, hogy fontos megtanítani a gyerekeket a segítségkérésre és arra, hogyan kell használni a tűzoltókészüléket. Büszkék Bercelre, és gondoskodnak az oltókészülék cseréjéről is.