Megszólalt az illetékes polgármester az illetékes elvtárs állítólagos kitiltása ügyében

Koltai Róbert színművész állítása szerint nemkívánatos személy lett Ócsán, mivel a polgármester nem engedélyezte az önálló estjét, Bukodi Károly azonban politikai lejáratásként értékeli az esetet.

Koltai Róbert, aki a nyolcvanas években az illetékes elvtárs figurájával vált ismertté, Facebook-oldalán osztotta meg, hogy egy ócsai művelődési házból érkezett felkérés után, két héttel később telefonon értesítették a lemondásról, mivel a polgármester nem engedélyezi a fellépését.

A várost 2010 óta irányító fideszes politikus, Bukodi Károly nem válaszolt az ügyben tett megkeresésre, de később egy videós posztban reagált. Bukodi szerint a történtek politikai lejáratást céloznak, és az időzítés sem véletlen, hiszen az önkormányzati választási kampány kezdete előtt két nappal került nyilvánosságra az eset, amely valójában januárban történt.

A polgármester elmondása szerint az ócsai szabadidőközpont éves tervet készít, amely során több művészt is megkeresnek, így történt ez Koltai Róbert esetében is, akit eredetileg pedagógusnapra szerettek volna meghívni, de végül mégsem őt választották ki. Bukodi szerint a kommunikáció nem sikerült a legjobban, ami miatt a baloldali média úgy állította be a helyzetet, mintha ő személyesen tiltotta volna ki a művészt a városból, holott állítása szerint semmilyen eszköze, sem joga nincs ehhez, és ilyen intézkedést nem is tett.

Koltai Róbert nyílt levélben is megszólalt a témában, amelyet szintén Facebookon tett közzé, röviden megerősítve korábbi állítását, hogy a polgármester nem engedélyezte az önálló estjét. Ezen kívül Xantus Barbara kommentjében arról írt, hogy Szurdi Miklóssal együtt felléptek volna Ócsán, de a polgármester környezetéből érkezett jelzés alapján Szurdi Miklós és csapata nem kívánatos a városban, így az ő fellépésük is elmaradt.

Bukodi Károly továbbra is állítja, hogy nem ő akadályozta meg Koltai Róbert fellépését, és hangsúlyozza, hogy nem is ilyen ember, aki kitiltana valakit a városból. A polgármester szerint egyértelmű, hogy egy politikai lejárató kampány célpontja lett, mivel a levelezés még január végén megtörtént, és Koltai Róbertnek számtalan lehetősége lett volna, hogy a nem tetszésének hangot adjon, de érdekes módon ez csak április 18-án, kettő nappal az önkormányzati választási kampány előtt került nyilvánosságra.